Nieuw themagebied voor Toverland

Spectaculaire achtbaan verwacht in 2018

Het Nederlandse Attractiepark Toverland wordt in 2018 anderhalf keer zo groot. De bezoekers krijgen er niet alleen een nieuw themagebied bij met twee grote attracties, maar ook een nieuw entreegebied.

20170505 Toverland180Voor de achtbaanliefhebbers klinkt deze mededeling van Toverland als muziek in de oren: niet alleen mogen ze een nieuwe achtbaan begroeten in de Lage Landen, maar bovendien is het er eentje van Bolliger & Mabillard, het bedrijf dat een enorme reputatie wereldwijd heeft opgebouwd met haar sensationele achtbanen. Bovendien betreft het een Wing Coaster, de eerste van de Benelux. Bij dit achtbaantype hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. In Europa kunnen bezoekers in Gardaland, Thorpe Park en Heide Park reeds genieten van dit type attractie. Paul Oomen, technisch directeur, is erg trots op deze toevoeging. "Dit is de eerste Wing Coaster van de Benelux." Hij belooft dat een ritje in de Wing Coaster "een onvergetelijk gevoel van vrijheid" geeft. Tijdens de rit zullen de passagiers meermaals over de kop gaan. Meer details zijn nog niet bekend. Het zou meteen de eerste "looping"attractie van het park worden dat met deze achtbaan toch een vrij pittige attractie toevoegt aan haar eerder familie gericht aanbod.

Het nieuwe themagebied komt te liggen bij de vijvers achter het reeds bestaande themagebied de Magische Vallei. Behalve de nieuwe achtbaan komt er ook een boatride, geschikt voor de hele familie en deels overdekt. Deze waterattractie wordt gebouwd door MACK Rides. Zij hebben diverse waterattracties in hun portfolio zitten. Enkele jaren geleden was er al eens sprake van een watercoaster. Dat wordt nu niet meteen bevestigd in het persbericht. Het park heeft al eerder met deze Duitse leverancier gewerkt, met name bij de spinning coaster Dwervelwind en de wildwaterbaan Backstroke.

20170505 Toverland map

Naast het nieuwe themagebied opent Toverland ook een nieuw entreegebied. Dit gebied wordt een verblijfsarea met diverse horecagelegenheden, winkels en een openluchtpodium. Vanuit hier kunnen bezoekers hun weg vervolgen naar de overige themagebieden van Toverland. De totale uitbreiding bedraagt ruim 7 hectare; hiermee wordt het parkoppervlak anderhalf keer zo groot. Dit wordt de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland.

20170505 Toverland640

   

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner