2018 brengt Avalon naar Toverland

Toverland wordt anderhalve keer zo groot

Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar bezoekers kijken nu reeds reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, want dan staan er grootse momenten te gebeuren in Attractiepark Toverland: een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied.

20170926 Toverland180Het sympatieke Nederlandse Attractiepark Toverland, dat gelegen is tussen Eindhoven en Venlo, en op een uur en een kwart rijden verwijderd is van Antwerpen, pakt in 2018 spectaculair uit. Het park wordt immers anderhalve keer zo groot door de introductie van een nieuw themagebied en een nieuwe ingang van het park. Er is hier een investering van 30 miljoen Euro gemoeid voor de bouw van Avalon. Het nieuwe themagebied zal in de zomer van 2018 openen voor het publiek.

Het nieuwe themagebied zal door het leven gaan als Avalon, een wereld waarbij het park zich liet inspireren door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. In dit gebied zullen twee grote attracties de harten van de bezoekers veroveren: de voor de Benelux unieke en spectaculaire wing coaster Fēnix en de magische, familievriendelijke boatride Merlin's Quest.
Peter van Holsteijn, hoofdontwerper van Toverland, licht toe: "Avalon is een magische plek waar Merlijn centraal staat. Samen met zijn bondgenoot Fēnix zorgt hij ervoor dat de goede magie hier overheerst. Het kwaad, gepersonifieerd door de heks Morgana, ligt namelijk altijd op de loer."

De absolute eyecatcher wordt dus Fēnix, een wing coaster van het toonaangevende Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Enkel in de Efteling kun je genieten van een achtbaan van deze fabrikant (Baron 1898). De achtbaanfans zijn alvast in de wolken met de komst van zo'n B&M coaster. De Wing Coaster is een uniek achtbaantype voor onze regio. Bij deze achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fēnix is maar liefst 813 meter lang en daarmee de langste Wing Coaster van Europa, 40 meter hoog en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Het is ook de eerste attractie in Toverland waarbij de bezoekers over de kop gaan: drie achtbaanelementen zorgen ervoor dat de rit best wel spannend te noemen is, net zoals de zogenaamde near-misses... Een ritje duurt, exclusief in- en uitstappen, zo'n twee minuten.
Van Holsteijn: "De almachtige vuurvogel Fēnix verrijst eens in de 777 jaar uit zijn eigen as. Onze gasten worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht."
De nieuwe achtbaan kan 1000 personen per uur vervoeren. De inversie-elementen zijn achtereenvolgens: Wing Over Drop (een inversie die begint met een halve kurkentrekker en eindigt in een halve looping), Immelmann (een halve looping, gevolgd door een halve rol), Zero-G-Roll (een inversie waarin passagiers even gewichtloos zijn)

20170926 ToverlandFenix640

De andere topattractie in Avalon wordt Merlin's Quest. De directie van Toverland vindt het erg belangrijk om in Avalon naast thrill ride Fēnix ook een attractie voor het hele gezin aan te bieden. Aangezien water op deze magische plek een belangrijke rol speelt, past een boatride hier perfect bij. Bovendien leent deze attractie zich er goed voor om het verhaal van Avalon door middel van een aantal darkride-scenes aan de gasten te laten zien en ze volledig onder te dompelen in de magie. 
Van Holsteijn geeft aan dat de gasten op zoek gaan naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. "Gedurende de tocht vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zou deze bron zich zomaar eens kunnen bevinden."
In totaal varen 14 boten over een parcours van 430 meter. Twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden. In een 12 minuten durende boottocht worden de bezoekers meegenomen door de wateren van Avalon. 
Merlin's Quest wordt gebouwd door MACK Rides. Dit Duitse familiebedrijf bouwde eerder ook spinning coaster Dwervelwind en boomstamattractie Backstroke in Toverland.

20170926 ToverlandMerlinsQuest640

In Avalon zal ook een restaurant terug te vinden zijn: Herberg: The Flaming Feather. Deze plek is geinspireerd op de geheime ontmoetingsplaats van de tovenaars...
In The Flaming Feather is bourgondisch tafelen het toverwoord. Voor een snellere maaltijd kunnen gasten terecht bij het naastgelegen Smouldering Roasts.

Toekomst vol magie
Met zeven hectare is dit de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland en er is een investering van circa 30 miljoen euro mee gemoeid.
De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil daarvoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort.
De toekomst zal er één vol magie zijn.
   

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner