Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Dichtbij de natuur

In 2017 opende Efteling haar nieuwste uitbreiding: Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Hiermee werden de overnachtingsmogelijkheden uitgebreid met 65 vakantiewoningen, 20 thema- en 75 hotelkamers...

20190224 LoonscheZand Boshit180Wie een korte vakantie in de Efteling wil, kan al sinds 1992 terecht in het Efteling Hotel. In 2009 opende het sprookjespark het Vakantiepark Efteling Bosrijk. En sinds 2017 kunnen de bezoekers genieten van Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Het nieuwe deel van het resort bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Loonsche Land. Het is 8ha groot. Efteling investeerde maar liefst 30 miljoen Euro in deze uitbreiding van haar faciliteiten.
Het Vakantiepark Efteling Loonsche Land zal in totaal 1000 extra bedden tellen, verdeeld over vakantiewoningen, een hotel, themakamers en een groepsaccommodatie. Dat brengt alvast het totaal aantal bedden in De Efteling op 3000 bedden, de bedden in het sprookjesbos van de sprookjesfiguren niet mee gerekend uiteraard.

In Vakantiepark Efteling Loonsche Land kijk je uit over boomtoppen en vind je hutten die bedekt zijn met duinzand en heide. Het Vakantiepark beschikt over eenvoudige, knusse vakantiewoningen en hotelkamers gemaakt van natuurlijke materialen. De bijzondere accommodaties kennen een unieke ligging: boven, op of onder de grond: dichter bij de natuur kun je niet komen!

Efteling zorgt er overigens voor dat de gasten ook effectief kunnen genieten van de natuur. Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn er ontdekboxen verkrijgbaar bij de receptie van Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Met deze ontdekboxen kunnen de kinderen tijdens hun verblijf de natuur van het vakantiepark ontdekken door middel van verschillende opdrachten en materialen. In 50ha grote natuurgebied kunnen de kinderen en ouders op zoek gaan naar verschillende dieren die het natuurgebied rijk is, op zoek gaan naar de imposante 120 jaar oude rode beuk of gewoonweg zandkastelen bouwen.

Het Vakantiepark ligt bovendien op loopafstand van het Efteling attractiepark. 

 

20190224 LoonscheZand hotel

 

Het Loonsche Land Hotel is het kloppende hart van het vakantiepark. Het ligt aan een groot ven en heeft efficiënt ingerichte vier-, vijf- en zespersoonskamers. In totaal zijn er 75 kamers in het hotel.
Ook beschikt het Loonsche Land Hotel over een grote horecagelegenheid waar bezoekers kunnen ontbijten en dineren.

Gasten die privacy van een eigen accommodatie én het comfort van een hotel verkiezen, hebben de keuze uit een van de twintig speciale themakamers die buiten het hotel liggen.
De themakamers zijn geschikt voor vier tot zes personen en maken deel uit van het hotel.
Boomzicht is gebouwd op hoge palen, waardoor je uitkijkt over de boomtoppen van het Loonsche Land.
In Duinzicht slaap je tussen de duinen, en Waterzicht is een accommodatie op palen in het water.

 

20190224 LoonscheZand Duinhut

 

Verspreid over het vakantiepark komen 65 vakantiewoningen te staan, die passen bij de natuurlijke omgeving.
De Boshutten, Heidehutten en Duinhutten zijn deels geschakeld gebouwd, met natuurlijke materialen ingericht en geschikt voor een meerdaags verblijf voor zes tot twaalf personen.

Ook groepen zijn in Vakantiepark Efteling Loonsche Land welkom. De riante, met riet bedekte Schaapskooi staat tussen de grazende schapen en biedt ruimte voor maximaal twaalf personen.

Meer info op: https://www.efteling.com/nl/loonsche-land

     

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1