Sprookjes komen tot leven...

Het Efteling Hotel werd in 1992 geopend en is het oudste hotel van de Efteling. Het hotel is bekend omwille van de kindvriendelijke aanpak en de sprookjesachtige themasuites.

De Efteling kende de afgelopen decennia een enorme groei in bezoekersaantallen. Om te zorgen dat bezoekers voor of na een bezoekje aan het sprookjesachtige themapark konden overnachten, werd in 1992 het Efteling Hotel geopend. Bij opening noemde het hotel nog Golden Tulip Efteling Hotel. Efteling had nog geen enkele ervaring of kennis wat betreft overnachtingsmogelijkheden en daarom ging het park de samenwerking aan met Golden Tulip. Sinds 2004 wordt het hotel volledig zelf gerund door de Efteling en kreeg het hotel dan ook gewoon de naam ‘Efteling Hotel’.

20230423 EftelingHotel1200800 2

Efteling Hotel is dus het oudste hotel van het Efteling Resort. Het is een bijzonder kindvriendelijk viersterrenhotel: niet alleen de kamers zijn sprookjesachtig maar de kinderen krijgen in het hotel extra aandacht. Voor het slapengaan kunnen ze bijvoorbeeld Pardoes in de lobby nog snel welterusten wensen.
Het hotel telt 124 kamers (456 bedden): er zijn maar liefst 100 zogenaamde comfortkamers, 4 ruime Junior Suites en 20 magische themasuites, waar de sprookjes en verhalen uit de Efteling tot leven komen. De themasuites zijn heel uiteenlopend qua inkleding. Zo zijn er suites die gethematiseerd zijn naar één van de populaire sprookjes, zoals Sneeuwwitje, Roodkapje, Assepoester, de Wolf en de Zeven Geitjes,... maar er zijn ook suites met een knipoog naar het park, denk maar aan de Vliegende Hollander Suite, de Pardoes Suit of de Laven Suite.

Een overnachting in het Efteling Hotel is inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling. Het park is op enkele minuten wandelafstand.

20230423 EftelingHotel1200800 1

De Efteling heeft plannen om enkele aanpassingen te doen aan het uiterlijk van het hotelgebouw: zo krijgen de koepeldaken een nieuwe messing kleur en de ramen krijgen diepblauwe accenten. Hierdoor past het exterieur van het hotel binnenkort nog beter bij de in 2021 vernieuwde kamers. Dit onderhoud zal rond de zomer afgerond worden. In een latere fase wordt ook het interieur van de begane grond van het Efteling Hotel in hetzelfde thema gerenoveerd.

Info en foto's: Efteling