Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux en meteen ook een van de grootste themaparken in Europa.

Wanneer we spreken over de Efteling, dan associëren we dat meteen ook met het attractiepark en meer bepaald het Sprookjesbos. Maar Efteling is veel meer, zo is er het Efteling Theater, Golfclub Efteling en diverse overnachtingsmogelijkheden met Efteling Hotel, Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land.

Efteling heeft dus enorm veel troeven in handen om haar bezoekers een meerdaagse ervaring te bezorgen. 
Het hart van het park is en blijft toch wel een beetje het Sprookjesbos, een gebied waar diverse sprookjes als het ware tot leven komen. Net als de vele sprookjes, zijn de attracties in het park ook verbonden met verhalen. Met haar authentieke en typerende thematisering onderscheidt Efteling zich zeer sterk van andere themaparken. Dat is meteen, samen met de storytelling, toch de sterke aantrekkingskracht van de Efteling.

20190225 EFT Symbolica1200800

Zoals eerder vermeld is Efteling niet zomaar een pretpark met een verzameling aan attracties. 
De voorbije jaren heeft het park best veel geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe belevenissen zoals Symbolica: Paleis der Fantasie of Baron 1898. Maar het park durft ook bestaande attracties onder handen nemen. Zo werd PandaDroom omgetoverd tot Fabula en werd Python zelfs volledig afgebroken om vervolgens volledig nieuw opgebouwd te worden.

Maar ook de oudere attracties in het park blijven immens populair, denk maar aan Drromvlucht, Villa Volta of Fata Morgana.
Ook in het Sprookjesbos blijft het park steeds vernieuwen, soms wordt een sprookje volledig opnieuw opgebouw, of komt er een nieuw sprookje bij.
Tel doorbij het leuke entertainment in het park, de meeslepende show van Raveleijn, de verschillende seizoenen in het park, en het vele lekkers dat het park te bieden heeft, dan weet je meteen ook dat je goed zit.
Efteling is een park voor jong en oud, dat reeds een rijke historie heeft en dat gelegen is in een prachtig stukje natuur. Kleurrijke bloemen en struiken geven elk seizoen een eigen kleur.

20190225 EFT Baron1200800

De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark en sinds 2017 het vakantiepark Efteling Loonsche Land. 

   

logo slagharen

Bezoekadres

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)416 - 288 111

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Efteling Nieuws

 • De Vliegende Hollander heropent op 31 maart 2023 +

  20230327-Efteling

  De Efteling heropent de populaire attractie De Vliegende Hollander op vrijdag 31 maart. Tijdens het grootschalige onderhoud werd bovendien één

  Lees verder...
 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • 1