Meer details bekend over Het Huyverwoud

Danse Macabre wordt sfeervol omringd

In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

Efteling heeft een schets van ontwerper Jeroen Verheij vrijgegeven van het Huyverwoud, waardoor de bezoeker nu reeds zicht krijgt op wat hij of zij mag verwachten in 2024. Centraal in dit nieuwe themagebied staat de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre. Deze wordt ingebouwd in een ruïne van een Middeleeuwse abdij.
De attractie Danse Macabre laat bezoekers als het ware dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee, met daarop 6 kleinere draaischijven, staan 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers kunnen plaatsnemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. 

20230308 Efteling DanseM visual1200800

Bij de ontwikkeling van Danse Macabre heeft toegankelijkheid veel aandacht gekregen.
"Vanaf het begin was bekend dat het attractietype van Danse Macabre een uitdaging zou worden betreft toegankelijkheid vanwege de grote draaischijf", vertelt Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. "Er is daarom goed nagedacht over de complete attractiebeleving vanaf binnenkomst bij het themagebied tot en met de uitgang van de attractie. We willen als Efteling een plek voor iedereen zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom hebben we samengewerkt met ervaringsdeskundigen en ons laten adviseren door verschillende partners met de expertise over een bepaalde beperking."
Bezoekers met een beperking kunnen Danse Macabre zoveel mogelijk samen met hun gezelschap beleven. Afhankelijk van de behoefte van de bezoeker en soort van beperking, is de attractie wel of niet geheel toegankelijk. Er is een zeer passend alternatief beschikbaar, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld door geluids-, wind- en lichteffecten, zodat bezoekers na de beleving ervaringen kunnen delen.

20230308 Efteling DanseM plan1200800

De wachtrij van Danse Macabre wordt een heuse wachtreis. Bij het betreden van het Huyverwoud wordt men ondergedompeld in een griezelige wereld. Bezoekers betreden het themagebied via een verlaten en vervallen abdijplein. Van hieruit lopen de bezoekers via een onheilspellend ogende poort op weg naar een pad vol beleving die hen leidt via de kruisgang, een mysterieuze kruidentuin, grimmig kerkhof en griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. 
Bij het abdijplein zijn er onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys. Er is ook een toiletvoorziening De Laetste Hoop.
De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. 

20230308 Efteling DanseM constructie1

Voor meer foto's vanuit de Efteling, bezoek de Facebookbladzijde van Parkworld.be

Info en foto's: Efteling
  

Efteling Nieuws

 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • Droomvlucht heropent op 4 maart +

  20230223-Efteling-droomvlucht

  De populaire Efteling-attractie Droomvlucht was de voorbije 4 maanden gesloten voor een groot onderhoud. Op 4 maart zal deze sprookjesachtige

  Lees verder...
 • 1