Uniek horecaconcept

Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie, passend bij de sfeer en beleving van de Wereld van Sindbad. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

Het restaurant Panorama met de self-service formule van La Place, heropent midden april onder een nieuwe naam: Kashba. 
Dennis Krijgh, Manager Horeca Park, geeft alvast een extra woordje uitleg: "Het gebouw, waarin het voormalige restaurant Panorama was gehuisvest, staat al sinds 1953 in de Efteling. In de afgelopen jaren heeft het heel veel verschillende exploitatievormen en allerlei namen gehad. Nu is het tijd voor een volgende stap. We nemen het gebouw mee in de thematische beleving van de Wereld van Sindbad en geven het een nieuwe naam: Kashba."

20230228 Efteling Kashba1200800 1

Samen met La Place Vermaat werd gewerkt aan een nieuw horecaconcept in het thema van de Wereld van Sindbad.
De binnen- én buitenkant van het gebouw krijgen een oriëntaalse metamorfose. Zo wil men graag in deze zone samenhang brengen in de Wereld van Sindbad door gebruik te maken van diverse stijlelementen zoals kantelen, oosterse ornamenten en andere decoratieve vormen. Er komt een bedrijvige markt, een mystieke oase en een kleurrijke nomadentent.
In de tent opent kiosk Nomade. Hier plaats je een bestelling vanaf een tafel via een QR-code.  

Sander de Bruijn, ontwerper bij de Efteling en hoofd van de afdeling Ontwerp en Beleving, legt verder uit: "Sindbad de Zeeman is een echte reiziger en de hoofdpersoon van een van de bekendste sprookjes uit de wereld van 1001 nacht. Restaurant Kashba wordt zijn thuishaven. Als hij terugkomt van al zijn zeereizen is dát de plek waar hij even bijkomt. Bij Sirocco maken we deel uit van de handelsdelegatie van Sindbad. Juist die handelsgoederen kunnen we straks nuttigen in Restaurant Kashba."

Het vernieuwde restaurant zal de smaken van de Oriënt naar voren willen brengen.
Ingrid van Leeuwen, Formule Directeur Vermaat, legt uit: "We zijn ontzettend trots dat wij La Place hier op deze unieke manier mogen exploiteren. Gasten kunnen hier vanaf medio april genieten van de herkenbare formule van La Place, en zich tegelijkertijd laten verrassen door de smaken van de Oriënt. In Kashba gaan we herkenbare thema’s aanbrengen. Zoals een bedrijvige markt, een mystieke oase en een kleurrijke nomadentent."

Update: ondertussen is het restaurant reeds geopend...

20230429 Efteling kashba 2

De Wereld van Sindbad bevindt zich in het Reizenrijk van de Efteling. In dit themagebied staan de avonturen van Sindbad centraal: zo zijn er Vogel Rok, Sirocco en het avontureneiland Archipel. Hoe Festival Carnaval in dit plaatje zal passen is nog niet bekend. Restaurant Kashba wordt de thuishaven van Sindbad.

Info en foto: Efteling