Droomvlucht heropent op 4 maart

4 maanden groot onderhoud

De populaire Efteling-attractie Droomvlucht was de voorbije 4 maanden gesloten voor een groot onderhoud. Op 4 maart zal deze sprookjesachtige darkride heropenen.

In de Droomvlucht lijkt het wel dat je als bezoeker midden in een sprookje bent beland. Een ontmoeting met elfjes, trollen, eenhoorns en andere bosdieren staat je als bezoeker te wachten in dit betoverende bos. En wanneer de nacht valt, zweven de steden gewichtloos door de duisternis. Tot het daglicht terugkeert en iedereen in het betoverende bos weer gelukkig ontwaakt in deze indoor attractie Droomvlucht.

De attractie werd in 1993 geopend en heeft dus al vele jaartjes op de teller. Daarom is een onderhoud nu en dan broodnodig. Ditmaal betrof het een groot onderhoud. Op 31 oktober 2022 werd de attractie hiervoor gesloten. 

20230223 Efteling droomvlucht1200800 2

Tijdens de afgelopen vier maanden werd er enorm veel werk verricht in Droomvlucht. De fans zullen wellicht meteen sommige vernieuwingen herkennen. Al is een groot deel van het werk eerder onzichtbaar gebleven.
Het belangrijkste werk was zonder twijfel de vervanging van de stalen baanstukken. Droomvlucht is immers al 30 jaar oud. Dagelijks bezoeken er bijzonder veel bezoekers deze populaire attractie: 28 gondels vervoeren tot wel 8.500 mensen over een traject van 425 meter. Slijtage is dan ook niet ongebruikelijk en daardoor zijn er tussen de ‘ruggengraat’ en ‘looppijpen’ van de baan handmatig 260 stalen stukken vervangen.

Tijdens deze vier maanden kon men meteen ook extra aandacht besteden aan de bewoners van Droomvlucht. Alle kleren zijn weer fris, de baard van koning Oberon is netjes geknipt, de eenhoorn heeft prachtige krullen in zijn manen en de elfjes stralen als nooit tevoren. 
In totaal werden de oude halogeenlampen  vervangen door maar liefst 543 energiezuinige ledlampen. Behalve het feit dat deze veel duurzamer zij, kan men met deze LED-technologie veel betere kleurnuances aanbrengen, om op die manier meer sfeer en beleving te brengen, zonder al te veel af te wijken van de originele kleuren.

In de loop der jaren waren enkele animatie-elementen van de attractie defect geraakt, onder andere in het Kastelenrijk, en die werden hersteld.
Ook in het Zompenwoud werd de regen hersteld, waardoor de trollen zich nu weer helemaal thuis kunnen voelen. 
Bovendien werden een deel van de geurende bloemen en planten opgefrist en een ander deel werd vervangen door nieuwe exemplaren in allerlei kleuren.
Door onvoorziene omstandigheden is het onzeker of de Hemelburchten-scène bij de heropening al volledig in ere hersteld zal zijn.

20230223 Efteling droomvlucht1200800 1

Droomvlucht heropent de deuren vanaf zaterdag 4 maart.
Vanaf 10 uur ‘s ochtends kun je weer zweven door jouw favoriete attractie en dromen met je ogen open. 

Info en foto's: Efteling
  

Efteling Nieuws

 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • Droomvlucht heropent op 4 maart +

  20230223-Efteling-droomvlucht

  De populaire Efteling-attractie Droomvlucht was de voorbije 4 maanden gesloten voor een groot onderhoud. Op 4 maart zal deze sprookjesachtige

  Lees verder...
 • 1