Make-over door Jora Vision en Vermaat Groep

Het bekende restaurant Panorama in de Efteling krijgt een transformatie waardoor het geheel beter aansluit bij de sfeer en beleving van de Wereld van Sindbad...

Vorige week sloten de horecalocaties Panorama à la carte, het self-service gedeelte van La Place en de toiletten aan de zijde van het Kleuterhof voor een groot onderhoud van het gebouw. Het restaurant Panorama opende reeds in 1953 en is daarmee bijna zo oud als de Efteling zelf... 
Naar verwachting opent het restaurant medio april onder een nieuwe naam. La Place, met de herkenbare self-service formule, zal dan haar intrek nemen in het volledige gebouw.

20230118 Efteling Panorama1200800 2

Voor de complete make-over en thematische transformatie van het bestaande Panorama restaurant wordt beroep gedaan op Jora Vision. Samen met de Vermaat catering Groep wordt een nieuw restaurant concept uitgewerkt, die in teken zal staan van de sprookjes uit het Oosten om zo beter aan te sluiten bij de Wereld van Sindbad, het themagebied waar Vogel Rok en Sirocco (het vroegere Monsieur Cannibal) reeds deel van uitmaken. Efteling wil meer samenhang creeren in dit gebied, door de kleuren in het hele themagebied op elkaar af te stemmen.

In 2021 nam Vermaat catering Groep de 44 restaurants van La Place over. Hierbij ook de vestigingen in pretparken zoals de Efteling en Duinrell. Ingrid van Leeuwen, Formule Directeur Vermaat, licht alvast toe: "We zijn trots op deze samenwerking waarin de gastvrije formule van La Place, de magische wereld van de Efteling en de solide horecabasis van Vermaat samenkomen. We kunnen niet wachten op het eindresultaat en om gasten opnieuw te verwelkomen!"

20230118 Efteling Panorama1200800 1

De onderhoudswerkzaamheden zijn onderverdeeld in verschillende projecten. Zo is er technisch en noodzakelijk onderhoud aan het dak, de serre en de toiletten. De gevel wordt opgeknapt en geschilderd.
Voor het interieur is een nieuw concept ontwikkeld.
Het verbouwde restaurant biedt naar verwachting vanaf medio april 1.500 vierkante meter aan horeca en beleving, passend bij de sfeer van de Wereld van Sindbad.

Info en foto's: Efteling en Jora Vision