Danse Macabre in Huyverwoud

Intamin levert nieuwe Efteling-attractie

Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw themagebied, het Huyverwoud, een nieuwe attractie worden gebouwd: Danse Macabre.

De nieuwe attractie, Danse Macabre, is gepland om te openen in 2024. Het belooft een spookspektakel te worden vol duistere wendingen. Om deze belofte te garanderen wordt beroep gedaan op de Zwitserse fabrikant Intamin, vooral bekend van spectaculaire achtbanen en vrije-val-torens. Deze fabrikant heeft in het verleden ook al samengewerkt met de Efteling, denk maar aan Pegasus, Bob, Piraña, Gondoletta, Pagode, Halve Maen en Fata Morgana. 

20221101 Efteling DM1200800 1

Voor Danse Macabre zal een spectaculair ritsysteem gebruikt worden, het zogenaamde Dynamic Motion Stage. Deze innovatieve attractie combineert verschillende bewegingen waarbij men een hele show kan integreren om zo een meeslepende ritervaring aan te bieden. De attractie bestaat uit een grote draaischijf, met een diameter van 18 meter. In totaal zij er 6 grote gondles voorzien, zogenaamde koorbanken, elk bestaande uit 3 rijen. Deze kunnen afzonderlijk ook rond de as draaien. Behalve de diverse draaibeweigingen kan de attractie kantelen in verschillende richtingen. De ganse draaischijf kan ook 3 meter omhoog gaan en er is ook een vrijeval element mogelijk aan 3m/s.
De combinatie van deze bewegingen met dan het showelement van een spookhuis maken van Danse Macabre een thrill ride met immersieve showtechniek.

Op elke rij van de koorbank kunnen 6 personen plaats nemen. Dit maakt dat er per ritje maar liefst 108 bezoekers tegelijkertijd kunnen genieten van dit uniek spookspektakel. Voor de muziek valt men terug op het gelijknamige muziekstuk, Danse Macabre, dat eerder al werd gebruikt in het Spookslot.

Danse Macabre komt te liggen in een compleet nieuw themagebied, het Huyverwoud, vormgegeven door een mysterieus decor, waarbij het 20 meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht  zal vragen. Behalve de unieke attractie zal het gebied ook worden vormgegeven met bijpassend entertainment, horeca en retail.

20221101 Efteling DM1200800 2

Om de bezoekers nu al warm te maken voor 2024, zal de Efteling vlakbij het bouwterrein van Danse Macabre de bezoekers laten kennismaken met de familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda, en dit vanaf 19 november.
De familie Charlatan trekt al generaties lang de wereld rond. Na vele omzwervingen hebben ‘Professor doctor’ Virginie Charlatan en haar man Otto hun intrek genomen in het Huyverwoud. Vooral Virginie weet het zeker. Haar hele leven is een voorbereiding geweest om te landen op deze griezelige plek.

Info en afbeeldingen: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • Droomvlucht heropent op 4 maart +

  20230223-Efteling-droomvlucht

  De populaire Efteling-attractie Droomvlucht was de voorbije 4 maanden gesloten voor een groot onderhoud. Op 4 maart zal deze sprookjesachtige

  Lees verder...
 • 1