Eiland van de Vijf Zintuigen

Start bouwwerkzaamheden Efteling Grand Hotel

De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling maakt deel uit van een nieuw gebied bij de hoofdentree: het Eiland van de Vijf Zintuigen.

De voorbereiding van de bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel hebben enkele maanden in beslag genomen. De afgelopen weken werd er links van het Huis van de Vijf Zintuigen reeds circa 10.000 m3 zand afgegraven. De komende dagen worden er 380 palen met een totale lengte van 6 kilometer de grond ingeboord, waar 2.500 m3 beton overheen wordt gestort voor de fundering.
Het Efteling Grand Hotel opent naar verwachting in 2024.

20221014 Efteling Eiland van de Vijf Zintuigen1200800 constructie

Het Efteling Grand Hotel is de eerste verblijfsaccommodatie die zich binnen de grenzen van het attractiepark bevindt. Het imposante gebouw krijgt een unieke en prominente plek op het plein bij de hoofdentree, het Huis van de Vijf Zintuigen. Passend bij de gebiedsvisie van de Efteling wordt het hele gebied bij de hoofdentree aangepakt. Het nieuwe Eiland van de Vijf Zintuigen, gaat fungeren als de kaft van een boek. Het is de start en het einde van alle bezoeken in het hart van de Wereld vol Wonderen. Het plein tussen de hoofdentree en het nieuwe hotel vormt een verrassende groene pleisterplaats voor zowel hotelgasten als parkbezoekers. Lopend over het plein geeft de beplanting in de vorm van bomen, heesters en vaste planten steeds meer prijs van het nieuwe hotel. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waaronder bezoekers straks via het plein het park binnenwandelen, zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst.

'Een ode aan de Efteling waar het verleden en heden samenkomen'.
Dat stond voor Sander de Bruijn, hoofdontwerper, centraal bij het ontwerp van het Efteling Grand Hotel: "Voor het Efteling Grand Hotel vond ik mede inspiratie bij één van de kleinste taferelen in het park: 'Zwaan Kleef Aan'. Dit tafereeltje werd in 1958 naar ontwerp van Anton Pieck op het Anton Pieckplein geplaatst. De klok en de decoratieve ornamentiek van het interieur van 'Zwaan Kleef Aan' zien we terug in het gevelbeeld van het Efteling Grand Hotel. In een later stadium zien we die inspiratie bijvoorbeeld ook terug in de vloeren en het kleurgebruik."

20221014 Efteling Eiland van de Vijf Zintuigen1200800 Sander

Sander: “De unieke ligging van het Efteling Grand Hotel tussen het bos en het water leent zich bijzonder goed voor invloeden van architectuur uit Scandinavië, waar je deze mooie landschappelijke combinatie heel vaak tegenkomt. De zandsteen-ornamenten, het schoon metselwerk en de patina daken gaan een prachtig kleurenpalet vormen met het aanwezige bos en het water.”

Het Efteling Grand Hotel krijgt 7 verdiepingen en wordt 106 meter breed. Het Efteling Grand Hotel krijgt 143 kamers en circa 700 bedden.
Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad en spa, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450m2.
De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

Informatie en foto's: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • Droomvlucht heropent op 4 maart +

  20230223-Efteling-droomvlucht

  De populaire Efteling-attractie Droomvlucht was de voorbije 4 maanden gesloten voor een groot onderhoud. Op 4 maart zal deze sprookjesachtige

  Lees verder...
 • 1