Afscheid van Spookslot in de Efteling

Laatste kans om tickets te winnen voor Efteling Spooknacht

Nog tot en met zondag 4 september kunnen bezoekers griezelen in het Spookslot van de Efteling. Maar na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van deze iconische Efteling-attractie. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, organiseert de Efteling een unieke Spooknacht.

Uniek afscheidsmoment met en door medewerkers
Op 4 september 2022 is het spannende tafereel met de viool en de dansende geesten voor het laatst te zien en te beleven. Op die dag nemen Efteling-medewerkers samen met bezoekers definitief afscheid van deze iconische attractie. 44 jaar lang was het Spookslot een plek waar vele bezoekers hebben leren griezelen.
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september wordt er een unieke Spooknacht georganiseerd. Een spookachtig slotstuk voor liefhebbers die een laatste eer willen bewijzen aan het Spookslot. Iedereen die een bezoek wil brengen aan het Spookslot tijdens de Spooknacht heeft nog een laatste kans om zich aan te melden voor deze winactie via: efteling.com/spooknacht. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Het vaste team van Spookslot-medewerkers zal de laatste show begeleiden en daarna voor de allerlaatste keer de deuren van de spookruïne sluiten. Het attractiepark is op zondag 4 september tot 22.00 uur geopend.

20220810 EFT dansemacabre1200800 1

Efteling - Spookslot jaren 70
Djordy Wolffensperger, al jarenlang medewerker bij het Spookslot, bedacht voor het afscheid een speciaal aandenken voor zijn collega’s.
“Ik wilde iets tastbaars maken voor ons hele team. Dit exclusieve, persoonlijke aandenken dat op dit moment ontwikkeld wordt, staat voor alle herinneringen die wij aan het Spookslot hebben. Wij vinden het ontzettend jammer dat we afscheid moeten nemen van onze bijzondere werkplek waar we jarenlang, dag in, dag uit, met veel plezier en passie hebben gewerkt. Maar we kijken natuurlijk ook erg uit naar het nieuwe dat gaat komen. Ik kan niet wachten tot we weer kunnen griezelen in de Efteling als nooit tevoren.”

Spookslot vereeuwigd
Tijdens deze zomer zijn een bijzondere Spookslot-pin en een prachtig afscheidsboek in de Efteling winkels verkrijgbaar.
Daarnaast wordt het Spookslot digitaal vereeuwigd zodat na 4 september de griezelige attractie nog steeds beleefd kan worden. Met een virtual reality-video kunnen liefhebbers zichzelf (steeds opnieuw) onderdompelen in het verhaal en de show waarin balustrades bewegen en grafzerken dansen op de herkenbare muziek.
Alle details zijn vastgelegd en kunnen met of zonder een virtualrealitybril bekeken worden. Ook verschijnt er een walk-through video waarin de kijker al wandelend wordt meegenomen door de attractie, inclusief een prachtige registratie van de show.
Beide video’s worden later deze zomer gepubliceerd op het Efteling-YouTube kanaal.

20220810 EFT dansemacabre1200800 3

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre opent in 2024
Op de locatie van het Spookslot zal in 2024 een nieuw themagebied van 17.000 m² geopend worden, met onder meer een nieuwe attractie, horeca, retail en bijpassend entertainment.
De nieuwe attractie zal Danse Macabre heten, vernoemd naar het bekende muziekstuk dat nu nog te horen is in het Spookslot. Vanaf 2024 zullen bezoekers worden meegenomen door het verhaal met deze onvergetelijke muziek als rode draad. Het belooft volgens de Efteling griezelen te worden als nooit tevoren. De omgeving is een mysterieus decor waarin het 20 meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt. 

Ontwerper Jeroen Verheij licht toe:
“Voor Danse Macabre heb ik me onder andere laten inspireren door de originele schetsen en ideeën van het Spookslot. Het is natuurlijk een enorme eer en ook een uitdaging om op zo’n historische plek iets passends te mogen bedenken. De oplettende kijker zal straks misschien herkenbare elementen terugzien. Maar het wordt natuurlijk helemaal nieuw: we gaan bezoekers compleet onderdompelen en zij zullen de ‘Danse Macabre’ beleven als nooit tevoren. We behouden het griezelige thema en breiden het uit middels alle details in het themagebied”. 

20220810 EFT dansemacabre1200800 2

Info en foto's: Efteling
  

Efteling Nieuws

 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • 1