Efteling opent Max & Moritz

Publiek kan op 20 juni Max & Moritz uittesten...

De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de nieuwe attractie dan ook geopend voor publiek.

Max & Moritz is een achtbaan, die speciaal ontworpen is voor families met kinderen vanaf 1 meter groot. Verwacht dus geen adrenaline-achtbaan zoals Baron 1898...

20200619 EftelingMandM1200800 2

Max & Moritz is een zogenaamde ‘powered’ coaster, van de Duitse achtbanenbouwer Mack Rides. Het is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop twee treinen in tegengestelde richting rijden en elkaar een paar keer tegenkomen. Het is voor de Efteling een nieuwe type attractie dat nog niet in hun aanbod zat: bij een powered coaster worden de treinen elektrisch aangedreven, waardoor de snelheid kan variëren en zwaartekracht geen rol speelt. Bezoekers kiezen voor Max (blauw) of Moritz (groen).
Elke baan heeft zijn eigen, spannende beleving met scherpe bochten en versnellingen.

Algemeen directeur Fons Jurgens licht toe: "Na het afscheid van de iconische Bobsleebaan vorig jaar, kunnen vanaf morgen jonge bezoekers in Max & Moritz hun eerste achtbaan-ervaring delen met het hele gezin. Het is een hele eigentijdse en echte Efteling-attractie geworden, gebaseerd op het Duitse beeldgedicht over de kwajongens Max en Moritz. Rondom de attractie en tijdens de doldwaze rit maken bezoekers kennis met verschillende streken en het uitgehaalde kattenkwaad van Max en Moritz."

Het hele gebied is in slechts 10 maanden onder handen genomen en gethematiseerd.
Vanaf zaterdag opent ook de nieuwe en volledig gas loze horecalocatie ‘Frau Boltes Küche’ met frites, snacks en kipsnacks, aan het Max & Moritz Plein.

20200619 EftelingMandM1200800 1

Verhaal
De attractie is gebaseerd op het bekende Duitse beeldverhaal van Wilhelm Busch uit 1865 over twee kwajongens. In de Efteling wonen ze in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling, die bijzondere koekoeksklokken maakt. Haar zoons drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Als Frau Schmetterling Max en Moritz voor straf opsluit in haar koekoeksklokkenwerkplaats proberen ze met zelfgebouwde zeepkisten te ontsnappen.Efteling-bezoekers ontsnappen met hen mee!

Info en foto's Efteling
   

logo slagharen

Bezoekadres

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)416 - 288 111

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Efteling Nieuws

 • De Vliegende Hollander heropent op 31 maart 2023 +

  20230327-Efteling

  De Efteling heropent de populaire attractie De Vliegende Hollander op vrijdag 31 maart. Tijdens het grootschalige onderhoud werd bovendien één

  Lees verder...
 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • 1