Nieuwe achtbaan Efteling weldra geopend

Max & Moritz open vanaf 20 juni

Efteling opent op zaterdag 20 juni 2020 de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz. Vermits Belgen vanaf 15 juni ook de grenzen mogen overschrijden, kunnen ook zij genieten van de doldwaze rit van deze nieuwe familieachtbaan.

Het is voor elk park een bijzonder vreemd seizoen tot dusver. Parken die bovendien een nieuwigheid wilden openen, moesten geduldig afwachten... Het gaf in ieder geval de Efteling de tijd om de afgelopen weken de laatste testritten uit te voeren en de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten qua thematisering. Ondertussen kreeg deze powered coaster van Mack Rides de goedkeuring van het onafhankelijke Nederlandse TüV.

20200604 Efteling MandM1200800 2

De kwajongens Max en Moritz zijn er klaar voor! Binnenkort razen hun treinen in tegengestelde richting door een echt Alpenlandschap met groene sparren, bergrozen en een kabbelend beekje. 
Sinds de start van de bouw van Max & Moritz in september 2019 is hard gewerkt om de familieachtbaan snel gereed te hebben voor families met jonge kinderen vanaf 1 meter.

De familieachtbaan Max & Moritz is gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz, die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad.

Algemeen directeur Fons Jugens: “We zijn erg trots op het eindresultaat dat met het hele team is neergezet in zo’n korte tijd. Het is geweldig om te zien dat alle vooraf bedachte elementen nu samenkomen in de rit. We zijn heel benieuwd naar de eerste reacties van onze bezoekers. Het is natuurlijk een heel andere ritbeleving dan de vroegere Bobslee, maar ook Max & Moritz is perfect voor het hele gezin."

20200604 Efteling MandM1200800 1

Op dinsdag 3 juni werd door de Belgische overheid beslist dat Belgen weer naar het buitenland kunnen reizen vanaf 15 juni. De Efteling, net over de grens bij Breda, juicht deze beslissing toe, in de wetenschap dat het park alle maatregelen heeft getroffen om de veiligheid van haar bezoekers te verzekeren. Op die manier kunnen ook Belgische bezoekers mee genieten van de nieuwe achtbaan...

De Efteling volgt de richtlijnen van het RIVM (het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de maatregelen van het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Deze maatregelen worden sinds de heropening van het park op 20 mei toegepast en voortdurend geëvalueerd en waar nodig verbeterd. De Efteling laat een beperkt aantal bezoekers toe, dat vooraf hun bezoek online reserveert. Zo kunnen bezoekers van het park – dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 140 voetbalvelden – veilig genieten van hun dagje uit.
In deze instructievideo ziet u hoe een bezoek aan de Efteling eruitziet: https://youtu.be/Et3diPcEmfY

Info en foto's: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Transformatie Restaurant Panorama +

  20230118-Efteling-Panorama

  Het bekende restaurant Panorama in de Efteling krijgt een transformatie waardoor het geheel beter aansluit bij de sfeer en beleving van

  Lees verder...
 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • 1