Eerste treinstel van Max & Moritz geplaatst

Locomotief Max als eerste geplaatst

Vanochtend werd het allereerste treinstel van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz geplaatst in de Efteling. De locomotief van Max, met een gewicht van meer dan 1300 kg, werd op de rails geplaatst.

De dubbele achtbaan heeft twee treinen die in tegengestelde richting zullen rijden. Beide sporen bieden een avontuurlijke rit voor jong en oud. 

20200309 Eft MaxMoritz1200800 2

Max is één van de twee kwajongens, hij heeft dus zijn plek in de Efteling al gevonden. In de loop van deze maand volgt de trein van Moritz. Pas wanneer de treinen compleet zijn, zal Efteling starten met de testritten. Dan zullen de jongens voor het eerst ontsnappen uit de werkplaats van hun moeder Frau Schmetterling.

"Dit is weer een grote mijlpaal tijdens het project en bijzonder spannend. Het monteren van de gehele trein duurt ongeveer drie dagen en daarmee komen de belangrijkste elementen – baan en trein – samen. De volgende stap is het testen, daar kijken we allemaal erg naar uit", vertelt Parkdirecteur Coen Bertens. 

Een gehele trein van de achtbaan Max & Moritz bestaat uit één locomotief en negen treinstellen. In het totaal is er plek voor 38 bezoekers per trein. De achtbaan werd gemaakt door het Duitse Mack Rides. Deze dubbele achtbaan vervangt Bob. 

Voordat de familieachtbaan opent, worden er testritten uitgevoerd en komt alles voor het eerst samen. Een spannend moment voor het projectteam en de ontwerpers.
"Tijdens de bijna 500 testritten wordt gekeken hoe de trein op de baan ligt, hoe de snelheid is en hoe het licht en geluid reageren. Daarnaast wordt de veiligheid uitvoerig gecheckt", vertelt Bertens.

20200309 Eft MaxMoritz1200800 3

Dubbele ontsnapping
Als de buren komen klagen over Max en Moritz, sluit hun moeder Frau Schmetterling hen op in haar koekoeksklokkenwerkplaats. De twee kwajongens maken een slim plannetje om daaruit te ontsnappen.

Bezoekers van de familieachtbaan ontsnappen samen met Max en Moritz in een doldwaze rit. Wanneer ze terugkeren in de werkplaats, worden zij verrast door wéér een streek van Max en Moritz. Moritz laat de pijp van hun leraar ontploffen waardoor de trein nóg een keer rond gaat. Max springt zo hard op een groot scheetkussen dat ook de andere trein een tweede ronde maakt.

20200309 Eft MaxMoritz1200800 1

Info en foto's: Efteling

   

Efteling Nieuws

 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • 1