Steenbok Plein geïntegreerd bij Max & Moritz

De Steenbok wordt Frau Boltes Küche

In Efteling is er volop bedrijvigheid omtrent de bouw van de nieuwe achtbaan Max & Moritz. Nu de baan compleet is, wordt er hard gewerkt aan de thematisering, maar ook het aanliggende Steenbok Plein dat mee geïntegreerd wordt.

De belangrijkste verandering wordt wellicht de transformatie van het Horecapunt De Steenbok. Deze horecalocatie bevindt zich naast de nieuwe familie-achtbaan Max & Moritz. Om dit te laten aansluiten bij het nieuwe avontuur heeft Efteling besloten om het horecapunt uit te breiden en aan te passen tot ‘Frau Boltes Küche’. 

20200222 EftelingSteenbok1200800 1

Het nieuwe restaurant Frau Boltes Küche zal deze zomer openen, een beetje later dan de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz, de al in het voorjaar zal opengaan. 
Niet alleen de facade wordt aangepast, maar ook de ondergrondse infrastructuur wordt meteen aangepast, zodat in de vernieuwde locatie duurzamer gekookt kan worden zonder gas.
De werkzaamheden zijn eerder deze week reeds van start gegaan. Maar tijdens het onderhoud blijven De Steenbok en de Burger Backery zoveel mogelijk geopend.

Op de menukaart van Frau Boltes Küche kun je vers gebakken frites, snacks en diverse kipsnacks terug vinden. Die kip is gelinkt aan één van de streken van de kwajongens Max & Moritz: het stelen van de gebraden kip uit de pan van Frau Bolte. In het groene sprookjesboek ‘En ze leven nog lang en gelukkig’ kan men het ganse verhaal lezen. Max & Moritz is gebaseerd op het Duitse beeldgedicht van Wilhelm Busch. Zij zijn 2 kwajongens, die de inwoners van hun dorp in het Andergebergte tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad. De streken van Max & Moritz vormden de inspiratie voor de attractie Max & Moritz.  

Een veelvuldig slachtoffer van de streken van Max & Moritz is buurvrouw Frau Bolte. Eerst probeerden de broertjes haar kippen te vangen door stukjes brood aan touwtjes in de tuin te hangen. Elke kip die opsprong om het brood op te slokken, bleef hangen, als een vis aan de lijn. Nog net kon Frau Bolte haar kippen redden.
Een andere keer, toen de jongens voor straf zonder eten naar bed waren gestuurd, roken ze de heerlijke geur van gebraden kip. Met een vishengel wisten ze via de schoorsteen een hele kip uit de pan van Frau Bolte te hengelen. Terwijl de jongens op het dak smikkelden van de kip, kreeg het arme hondje van de buurvrouw de schuld van deze streek!
Daarom zal het restaurant Frau Boltes Küche vele kipsnacks aanbieden.

20200222 EftelingSteenbok1200800 2

De nieuwe dubbele familie-achtbaan Max & Moritz opent in het voorjaar.
Vanaf dan kun je met de hele familie een spannende, doldwaze rit vol streken beleven. Zo ontsnap je samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokkenwerkplaats in een van hun zeepkisten.
Let onderweg goed op, want de kwajongens halen graag kattenkwaad uit!

Voor meer informatie over de openingstijden: www.efteling.com

  

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1