Max & Moritz compleet

59e en 60e baandeel gemonteerd

De nieuwe familieachtbaan van de Efteling, Max & Moritz, is sinds vanochtend volledig geplaatst. Na het bevestigen van bijna 5000 bouten en moeren, werden vandaag het 59e en 60e baandeel gemonteerd. Daarmee zijn beide banen van Max & Moritz compleet.

Op de plek waar Efteling-klassieker de Bobslee ooit stond, zijn nu twee verschillende banen van elk 300 meter lang zichtbaar. Sinds vanochtend (17 januari 2020) is de nieuwe dubbele achtbaan van de Efteling volledig gemonteerd.
Na het compleet maken van de banen, wordt het tijd om het Alpenlandschap rondom de familie-achtbaan in te richten. Pas later arriveren de treinen van Max & Moritz en wordt het stationsgebouw gethematiseerd.

20200117 Efteling MM1200800 1

Vanaf dit voorjaar kunnen gasten kennis maken met de kwajongensstreken wanneer zij de nieuwe familie-achtbaan voor het eerst beleven in de Efteling.
De achtbaan is een powered coaster van Mack Rides.

Ondertussen verscheen ook een nieuwe aflevering van de making-of Max & Moritz op het Efteling YouTube-kanaal. Bekijk de aflevering via deze link: https://youtu.be/KmcDJ7GyLNk

20200117 Efteling MM1200800 2

Zoals bij alle nieuwe bouwprojecten binnen de Wereld van de Efteling, zijn ook bij de bouw van deze nieuwe powered coaster behoud en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten.
De attractie en het stationsgebouw worden straks volledig gasloos verwarmd.
Het stationsgebouw van de Bobslee is deels behouden en bij de verbouwing is voor het houtwerk aan de buitenzijde van het gebouw gebruik gemaakt van de duurzame FSC-houtsoort Accoya. Wanneer de achtbaan afremt, wordt de vrijkomende energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt weer gebruikt om de achtbaan aan te drijven.
  

Efteling Nieuws

 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • 1