Efteling langer open in Meivakantie

Twee uur langer genieten van attracties tijdens 2e week Paasvakantie

Ook in april kriebelt in de Efteling de lente: meer dan 80.000 kleurige bolbloemen als tulpen en narcissen en 45.000 voorjaarsplanten brengen overal het lentegevoel. Het is dan ook weer tijd voor De Vliegende Hollander en de Piraña-bootjes om weer het ruime sop te kiezen.

Het sprookjesachtige themapark Efteling is elke dag van het jaar open. 
Vanaf 6 april (de start van de Belgische Paasvakantie) zijn er dagelijkse voorstellingen van de spannende Parkshow Raveleijn. 
Tijdens de Nederlandse Meivakantie, van 13 april tot en met 5 mei (de Paasvakantie loopt tot en met 22 april) is het attractiepark dagelijks twee uur langer open. Het park is in die periode open van 10 tot 20 uur. De laatste twee uur blijven grote attracties zoals Symbolica, Droomvlucht, het Sprookjesbos, Villa Volta, Vogel Rok en enkele zweefmolens op het Anton Pieck Plein open, net zoals een aantal parkrestaurants.

20190323 EftelingLente1200800 1

Er zijn ook extra parkshows. Entertainment is belangrijk in de Efteling.
In het openluchttheater in het Sprookjesbos kunnen de kleinste bezoekers naar hartenlust meezingen en dansen met onder andere Roodkapje, Ezel, Wolf en Fakir in de Parkshow Sprookjesboom.
In Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser  van de stad Raveleijn te bevechten.
Dagelijks ontmoeten bezoekers Eftelingbewoners zoals Pardoes,  Ruiter Thomas, Prinses Assepoester en Roodkapje.
In de weekenden en tijdens de vakanties vertelt de Sprookjessprokkelaar zijn verhalen in het park.

20190323 EftelingLente1200800 3

Er gebeurt heel wat in de Efteling, zo komt in het najaar een nieuw sprookje tot leven in het Sprookjesbos van de Efteling: De zes Zwanen. Dit nieuwe Grimm-sprookje omvat onder meer een vijver waarin zes zwanen zullen zwemmen.

Ook in het resort zijn er enkele veranderingen: onlangs werd de Raveleijn Suite geopend in het Efteling Hotel. Deze vierpersoonssuite heeft een heuse torenkamer waar geheime ruiterbijeenkomsten kunnen plaatsvinden voor het slapengaan. Later dit jaar, tijdens deze zomer, worden nieuwe groepsaccommodaties geopend in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het gaat om 144 bedden, verdeeld over twaalf hoeves die per twee verdeeld staan.

20190323 EftelingLente1200800 2

 

De fans van de Winter Efteling kunnen nu al aftellen tot 11 november, de dag waarop Winter Efteling zal openen.

   

Efteling Nieuws

 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • 1