Efteling langer open in Meivakantie

Twee uur langer genieten van attracties tijdens 2e week Paasvakantie

Ook in april kriebelt in de Efteling de lente: meer dan 80.000 kleurige bolbloemen als tulpen en narcissen en 45.000 voorjaarsplanten brengen overal het lentegevoel. Het is dan ook weer tijd voor De Vliegende Hollander en de Piraña-bootjes om weer het ruime sop te kiezen.

Het sprookjesachtige themapark Efteling is elke dag van het jaar open. 
Vanaf 6 april (de start van de Belgische Paasvakantie) zijn er dagelijkse voorstellingen van de spannende Parkshow Raveleijn. 
Tijdens de Nederlandse Meivakantie, van 13 april tot en met 5 mei (de Paasvakantie loopt tot en met 22 april) is het attractiepark dagelijks twee uur langer open. Het park is in die periode open van 10 tot 20 uur. De laatste twee uur blijven grote attracties zoals Symbolica, Droomvlucht, het Sprookjesbos, Villa Volta, Vogel Rok en enkele zweefmolens op het Anton Pieck Plein open, net zoals een aantal parkrestaurants.

20190323 EftelingLente1200800 1

Er zijn ook extra parkshows. Entertainment is belangrijk in de Efteling.
In het openluchttheater in het Sprookjesbos kunnen de kleinste bezoekers naar hartenlust meezingen en dansen met onder andere Roodkapje, Ezel, Wolf en Fakir in de Parkshow Sprookjesboom.
In Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser  van de stad Raveleijn te bevechten.
Dagelijks ontmoeten bezoekers Eftelingbewoners zoals Pardoes,  Ruiter Thomas, Prinses Assepoester en Roodkapje.
In de weekenden en tijdens de vakanties vertelt de Sprookjessprokkelaar zijn verhalen in het park.

20190323 EftelingLente1200800 3

Er gebeurt heel wat in de Efteling, zo komt in het najaar een nieuw sprookje tot leven in het Sprookjesbos van de Efteling: De zes Zwanen. Dit nieuwe Grimm-sprookje omvat onder meer een vijver waarin zes zwanen zullen zwemmen.

Ook in het resort zijn er enkele veranderingen: onlangs werd de Raveleijn Suite geopend in het Efteling Hotel. Deze vierpersoonssuite heeft een heuse torenkamer waar geheime ruiterbijeenkomsten kunnen plaatsvinden voor het slapengaan. Later dit jaar, tijdens deze zomer, worden nieuwe groepsaccommodaties geopend in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het gaat om 144 bedden, verdeeld over twaalf hoeves die per twee verdeeld staan.

20190323 EftelingLente1200800 2

 

De fans van de Winter Efteling kunnen nu al aftellen tot 11 november, de dag waarop Winter Efteling zal openen.

   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1