Uitbreiding Bosrijk voor groepsaccommodaties

144 extra bedden voor Vakantiepark Efteling Bosrijk

In Vakantiepark Efteling Bosrijk zijn de voorbereidingen van de bouw van twaalf nieuwe groepsaccommodaties gestart. Het betreft een uitbreiding van 144 bedden. De uitbreiding komt er door de grote vraag naar groepsaccommodaties.

De 12 nieuwe boshoeves in Vakantiepark Efteling Bosrijk hebben dezelfde uitstraling en inrichting als de acht reeds bestaande groepsaccommodaties. Ze zullen verdeeld staan per 2 in het bestaande vakantiepark. In tegenstelling tot de reeds bestaande boshoeves kunnen de nieuwe woningen niet te schakelen zijn tot accommodaties voor 24 personen.
De oplevering van de nieuwe boshoeves staat gepland voor komende zomer. 
De nieuwe groepsaccommodaties zijn al wel boekbaar via www.efteling.com/overnachten

20190308 EftelingBosrijk1200800

Duurzame bouw
Er is gekozen voor een duurzame bouw en exploitatie van de nieuwe Boshoeves. Zo worden de nieuwe accommodaties prefab gerealiseerd, wat duurzamer is dan traditioneel bouwen.
In de Boshoeves wordt geen gas gebruikt om te verwarmen en te koken en er wordt enkel ledverlichting gebruikt.
Ook worden de nieuwe accommodaties in het natuurrijke vakantiepark aangesloten op de bestaande warmte-koudeopslaginstallatie (WKO) van de Efteling. Middels dit energiebesparende klimaatregelingsysteem circuleert het grondwater binnen de Wereld van de Efteling en wordt daarna teruggepompt in de bodem.

20190308 EftelingBosrijk plattegrond

Groei verblijfsgasten
Steeds meer gasten weten hun weg naar de Efteling-vakantieparken en -hotels te vinden en merken de meerwaarde van een meerdaags verblijf.
Om in de toekomst meer internationale gasten een verblijf te kunnen bieden, is uitbreiding van de bestaande verblijfsaccommodaties nodig. Nu is gekozen voor een uitbreiding van het aantal Boshoeves, omdat de vraag naar deze 12-persoonsaccommodaties van 180 m2 groter is dan het huidige aanbod.
Vakantiepark Efteling Bosrijk telt straks 20 groepsaccommodaties voor maximaal 12 personen. In het naastgelegen Vakantiepark Efteling Loonsche Land liggen 15 accommodaties voor 12 personen.

Foto's en info: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • 1