Uitbreiding Bosrijk voor groepsaccommodaties

144 extra bedden voor Vakantiepark Efteling Bosrijk

In Vakantiepark Efteling Bosrijk zijn de voorbereidingen van de bouw van twaalf nieuwe groepsaccommodaties gestart. Het betreft een uitbreiding van 144 bedden. De uitbreiding komt er door de grote vraag naar groepsaccommodaties.

De 12 nieuwe boshoeves in Vakantiepark Efteling Bosrijk hebben dezelfde uitstraling en inrichting als de acht reeds bestaande groepsaccommodaties. Ze zullen verdeeld staan per 2 in het bestaande vakantiepark. In tegenstelling tot de reeds bestaande boshoeves kunnen de nieuwe woningen niet te schakelen zijn tot accommodaties voor 24 personen.
De oplevering van de nieuwe boshoeves staat gepland voor komende zomer. 
De nieuwe groepsaccommodaties zijn al wel boekbaar via www.efteling.com/overnachten

20190308 EftelingBosrijk1200800

Duurzame bouw
Er is gekozen voor een duurzame bouw en exploitatie van de nieuwe Boshoeves. Zo worden de nieuwe accommodaties prefab gerealiseerd, wat duurzamer is dan traditioneel bouwen.
In de Boshoeves wordt geen gas gebruikt om te verwarmen en te koken en er wordt enkel ledverlichting gebruikt.
Ook worden de nieuwe accommodaties in het natuurrijke vakantiepark aangesloten op de bestaande warmte-koudeopslaginstallatie (WKO) van de Efteling. Middels dit energiebesparende klimaatregelingsysteem circuleert het grondwater binnen de Wereld van de Efteling en wordt daarna teruggepompt in de bodem.

20190308 EftelingBosrijk plattegrond

Groei verblijfsgasten
Steeds meer gasten weten hun weg naar de Efteling-vakantieparken en -hotels te vinden en merken de meerwaarde van een meerdaags verblijf.
Om in de toekomst meer internationale gasten een verblijf te kunnen bieden, is uitbreiding van de bestaande verblijfsaccommodaties nodig. Nu is gekozen voor een uitbreiding van het aantal Boshoeves, omdat de vraag naar deze 12-persoonsaccommodaties van 180 m2 groter is dan het huidige aanbod.
Vakantiepark Efteling Bosrijk telt straks 20 groepsaccommodaties voor maximaal 12 personen. In het naastgelegen Vakantiepark Efteling Loonsche Land liggen 15 accommodaties voor 12 personen.

Foto's en info: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1