Update over renovatie Oude Tuffer

1,8 miljoen investering voor opknapbeurt oldtimerbaan

Enkele weken geleden maakte Efteling bekend dat de oldtimerbaan De Oude Tuffer wordt opgeknapt en een upgrade krijgt, zodat de attractie bij het 35-jarig bestaan de attractie kan heropenen met nieuwe, interactieve scènes.

Via de blog op de Efteling-website werden enkele schetsen vrijgegeven van de interactieve scènes van De Oude Tufferbaan. 
Het park maakte eerder reeds bekend dat het besturingssysteem van de attractie helemaal vervangen wordt en dat de oude T-Fordjes vervangen worden door auto’s en pick-ups. De bezoekers van het park kunnen daardoor zelf niet meer meesturen, maar wel claxonneren. Dit levert alvast leuke momenten op tijdens de route doorheen het landschap van de boerderij, want de boerderijdieren zullen reageren wanneer de bestuurders er toeterend langs rijden.

20190307 Efteling grondplan1200683

De vervanging van het besturingssysteem en de voertuigen van De Oude Tufferbaan zal ongeveer twee maanden in beslag nemen. De route die de oldtimers rijden, blijft hetzelfde. Door gebruik te maken van een dubbel instapsysteem, waarbij gasten per 2 auto’s instappen, wordt de capaciteit vergroot.
Efteling heeft uiteraard ook voorzien dat de populaire attractie toegankelijk blijft voor gasten met een beperking.
Een ander belangrijk aspect is de duurzaamheid: alle bestaande verlichting wordt vervangen door led verlichting. 

Maar het is vooral uitkijken naar de nieuwe interactieve scènes: op het parcours van De Oude Tuffer passeren de bezoekers 4 verschillende scènes vol boerderijdieren, doorheen een Oudhollandse landschap. Als je naar de dieren toetert, reageren ze op de maat van de nieuwe attractie-muziek.
Na de eerste bocht kom je bij een weide met gras, planten en bloemen. Als je goed kijkt dan zie je oren van hazen boven het gras uit steken.
Nu is het tijd om te toeteren! De hazen verstoppen zich en laten zich direct weer zien.

20190307 Efteling 1200683 hazen scene

Iets verderop, na de tweede brug, ligt aan de linkerkant van de weg een gestrande oude tuffer met een paar kippen erop. De auto staat op een krik en pruttelt nog een beetje, maar de rook uit de motorkap voorspelt niet veel goeds. Pas op met toeteren, anders laat je de kippen schrikken en wankelt de auto zo dat alles mis gaat!

20190307 Efteling 1200683 autopech scene

Ook de melkboer lijkt verdwenen... Voordat je de schuur inrijdt, kom je een kar van de melkboer tegen met daarop melkbussen en kippen.
De kar balanceert langzaam op en neer met het nodige gepiep en gekraak. Benieuwd wat er gebeurt wanneer je toetert? Wel dan veren de kippen op en dreigt de kar om te kantelen...

20190307 Efteling 1200683 melkboer scene

Bijna aan het einde van de 580 meter lange tufferbaan kom je een levensgrote Vogelverschrikker tegen. Op zijn armen en hoofd zitten allerlei kippen. Wanneer je in de buurt bent, kan je de kippen horen tokken. En als je toetert, dan kakelen de kippen en draait de Vogelverschrikker plots in het rond!

20190307 Efteling 1200683 vogelverschrikker

Efteling-ontwerper Karel Willemen schetste de nieuwe interactieve scènes.

Info en foto's: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • 1