Efteling renoveert Oude Tuffer

1,8 miljoen investering voor opknapbeurt oldtimerbaan

De Efteling draagt zorg voor haar klassiekers. Dat werd de afgelopen jaren duidelijk. Het park probeert zoveel mogelijk verouderde attracties via een opknapbeurt in het nieuw te steken. Zo ook nu met de oldtimerattractie "Oude Tuffer".

20190212 EftelingOudeTuffer180Vanaf 18 februari krijgt de Efteling-klassieker met de bekende T-Fordjes in het noordoostelijke deel van het attractiepark een fikse opknapbeurt. In krap twee maanden tijd worden het besturingssysteem en de voertuigen van de attractie vervangen. De rail waar de voertuigen langs rijden blijft bestaan.
Efteling investeert voor deze opknapbeurt maar liefst 1,8 miljoen euro.

Bij het 35-jarig bestaan van de attractie, half april, heropent de Oude Tufferbaan met nieuwe voertuigen en een aantal nieuwe scènes

De Efteling staat erom bekend om ook haar oudere attracties in ere te houden, maar ook passend bij deze tijd. De capaciteit van de populaire tufferbaan wordt vergroot door gebruik te maken van een dubbel instapsysteem, zodat gasten per twee auto’s in kunnen stappen. Verder wordt de attractie een stukje duurzamer: alle bestaande verlichting wordt vervangen door led verlichting.
De Oude Tufferbaan blijft bovendien toegankelijk voor gasten met een beperking.

De oude Fordjes worden vervangen door auto’s en pick-ups. Bestuurders van de nieuwe auto’s en pick-ups kunnen straks claxonneren in plaats van zelf meesturen met het voertuig. Ook hebben de nieuwe voertuigen muziek aan boord.
De ritbeleving wordt straks een stuk interactiever. In het oudhollandse landschap rijden gasten langs verschillende scènes die te lijken zijn overgenomen door boerderijdieren. De dieren reageren als de claxon in de voertuigen wordt gebruikt.

20190212 EftelingOudeTuffer1200700

   

Efteling Nieuws

 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • Nieuwe achtbaan Efteling weldra geopend +

  20200604-Efteling_MandM

  Efteling opent op zaterdag 20 juni 2020 de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz. Vermits Belgen vanaf 15 juni ook de

  Lees verder...
 • Heropening Efteling op 20 mei +

  20200515-Efteling

  In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening

  Lees verder...
 • 1