Carnaval Festival krijgt grote opknapbeurt

Onderhoud van populaire Efteling-attractie

De Efteling investeert 3 miljoen Euro in het onderhoud van de bekende en populaire attractie Carnaval Festival. Deze "reis-rond-de-wereld" attractie bestaat ondertussen bijna 35 jaar. Van maart tot en met mei zal de attractie gesloten zijn.

20190130 Efteling CarnavalFestival180De populaire ‘rode neuzen show’ met de overbekende oorwurm van Toon Hermans en Ruud Bos krijgt een grote opknapbeurt.
"De attractie is technisch gezien toe aan onderhoud", legt Fons Jurgens, Algemeen Directeur van de Efteling, uit. "We investeren niet alleen in nieuwe attracties, maar houden ook de wat oudere attracties graag up-to-date. Het geplande onderhoud is een logisch moment om ook aanpassingen op gebied van thematisering en duurzaamheid te doen. De attractie blijft herkenbaar voor iedereen. Het wordt nog meer een feestje, alleen dan van deze tijd."

Carnaval Festival zal vanaf de maand maart gesloten worden voor deze intensieve onderhoudsbeurt. In drie maanden tijd wordt de attractie onder handen genomen. Zo wordt qua techniek de systeembesturing geüpdatet. De moteren die de gondels aandrijven worden vervangen en de 118 gondels zullen tevens gefaseerd in onderhoud gaan: het renoveren van alle gondels neemt trouwens een jaar in beslag.
Op het gebied van thematisering wordt al het schilderwerk opgefrist en sluit een aantal scènes straks beter aan bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld. De poppen in die scènes krijgen een uiterlijk dat beter past bij het huidige tijdsbeeld, traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringen bijvoorbeeld.
Als laatste wordt de attractie duurzamer gemaakt. Door het vervangen van de halogeen showverlichting door ledverlichting wordt op jaarbasis 160 huishoudens aan stroom bespaard.

20190130 Efteling CarnavalFestival1200

Bovenstaande foto toont een impressie van wat de bezoeker mag verwachten.

Foto's: Efteling

  

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1