Nieuwe familieachtbaan in 2020 in Efteling

Bob verdwijnt voor nieuwe dubbele achtbaan

Efteling kondigde vandaag de komst van een nieuwe attractie aan: een dubbele achtbaan ‘Max & Moritz’, speciaal gericht op kinderen tussen 4 en 10 jaar oud. De nieuwe attractie zal in het voorjaar van 2020 openen en zal de bobsleebaan vervangen.

20181009 EftelingMaxMoritz180Na ruim 34 jaar dienst gedaan te hebben als bobsleeachtbaan, maakt de Bob volgend jaar plaats voor een nieuwe achtbaan ‘Max & Moritz’. De nieuwe attractie wordt een dubbele achtbaan, gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz. De huidige Zwitserse thematisering en het stationsgebouw van de bobsleebaan blijven behouden. Deze nieuwe achtbaan zal ook de eerste achtbaan zijn in het park dat zich specifiek richt op het jonge publiek, daar waar de andere achtbanen eerder familieachtbanen tot thrillachtbanen zijn.

De bobsleebaan is niet meer van de jongste attracties, en helaas kent deze nog steeds populaire attractie al geruime tijd de nodige storingen. Om die reden is Bob hierdoor momenteel nog steeds gesloten. Naar aanleiding van een uitgebreid en grondig onderzoek van alle elementen van de attractie, is nu bekend geworden dat de Bob donderdag 11 oktober weer opengaat voor Efteling-bezoekers.
Coen Bertens, Directeur Park, zegt over de gemaakte afwegingen: “De Bob is een populaire attractie met een heel eigen karakter. Ik ben blij dat onze gasten vanaf deze week weer rondjes in de achtbaan kunnen maken, juist omdat deze voor kinderen vaak de eerste achtbaanbeleving biedt. Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven. Wel is nu bekend geworden dat dit voor bepaalde tijd zal zijn. De benodigde aanpassingen voor de toekomst en het feit dat soortgelijke achtbanen niet meer geleverd worden, hebben ertoe geleid dat de Efteling een alternatief heeft gezocht en gevonden.” 

Dit alternatief is gevonden in de vorm van een dubbele achtbaan, ook weer geschikt voor de hele familie (ook voor kinderen groter dan 1 meter).
Max & Moritz opent in het voorjaar van 2020. De Efteling start in september volgend jaar reeds met de bouw. Het betreft een totaalinvestering van 15 miljoen Euro.
Het verhaal Max & MoritzMax & Moritz is een Duits geïllustreerd verhaal uit 1865, geschreven en getekend door Wilhelm Busch. Het bestaat uit tekeningen met bij elk prentje rijmende tekstregels, de beeldgedichten zijn de voorloper van het stripverhaal. Max & Moritz zijn twee kwajongens die hun dorp onveilig maken door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling laat in de attractie een vrije bewerking van het oorspronkelijke verhaal terugkomen; een vrolijke knipoog naar het verhaal over de twee kwajongens.

20181009 EftelingMaxMoritz1200800

De eerder aangekondigde nieuwe attractie in het uitbreidingsgebied ten oosten van het attractiepark wordt uitgesteld tot 2021. Die nieuwigheid zal onderdeel uitmaken van een compleet nieuw themagebied dat zal behoren tot het Reizenrijk, met behalve de nieuwe attractie ook een aantal aanpassingen aan het Efteling hotel en eveneens enkele kleinere attracties.

   

Efteling Nieuws

 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • Nieuwe achtbaan Efteling weldra geopend +

  20200604-Efteling_MandM

  Efteling opent op zaterdag 20 juni 2020 de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz. Vermits Belgen vanaf 15 juni ook de

  Lees verder...
 • 1