Efteling helpen kinderen in nood

Efteling doneert in 33 jaar bijna 200.000 euro aan Save the Children

Al 33 jaar kunnen Efteling-bezoekers een wens doen door een muntje in de Wensbron van het attractiepark te werpen. De opbrengst hiervan gaat naar Save the Children, ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

20181002 EftelingWensbron180De Efteling Wensbron werd op 21 mei 1985 geopend door Anton Pieck, geestelijk vader van de Efteling, en Prinses Juliana, toenmalig beschermvrouwe van Save the Children. Vanaf dat moment konden bezoekers van het attractiepark een wens doen bij Visje Gijs.

“Visje Gijs heeft een schoteltje om muntjes op te vangen. Wie Visje Gijs een muntje geeft, mag een wens doen. Een keer per jaar geeft de Wensbron de munten terug aan ons, zodat wij deze kunnen doneren aan Save the Children”, legt Olaf Vugts, Creatief Directeur bij de Efteling, uit. 

Door de jaren heen is er zo’n 200.000 euro uit de bron geschept. Met dit bedrag heeft Save the Children hulp kunnen bieden aan duizenden kinderen die als gevolg van armoede, conflicten en rampen in nood zijn. 

De samenwerking met de Efteling is van onschatbare waarde voor Save the Children.
“Dankzij alle muntjes die de afgelopen 33 jaar in de bron zijn gegooid, hebben wij de meest kwetsbare kinderen kunnen helpen”, vertelt Pim Kraan, directeur van Save the Children.
“Met de opbrengsten uit de Wensbron heeft Save the Children onder andere 22.000 ondervoede kinderen levensreddende speciale voeding kunnen geven en 5000 kinderen schoolspullen. Ook hebben we kinderen die gevlucht zijn voor een oorlog een veilige opvangplek kunnen bieden waar ze kunnen leren en spelen. De bezoekers van de Efteling hebben ervoor gezorgd dat al deze kinderen weer een toekomst hebben.”

 20181002 EftelingWensbron1200800

De Efteling en Save the Children hebben naar aanleiding van de jarenlange samenwerking een video over de Wensbron gemaakt...

   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1