Efteling helpen kinderen in nood

Efteling doneert in 33 jaar bijna 200.000 euro aan Save the Children

Al 33 jaar kunnen Efteling-bezoekers een wens doen door een muntje in de Wensbron van het attractiepark te werpen. De opbrengst hiervan gaat naar Save the Children, ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

20181002 EftelingWensbron180De Efteling Wensbron werd op 21 mei 1985 geopend door Anton Pieck, geestelijk vader van de Efteling, en Prinses Juliana, toenmalig beschermvrouwe van Save the Children. Vanaf dat moment konden bezoekers van het attractiepark een wens doen bij Visje Gijs.

“Visje Gijs heeft een schoteltje om muntjes op te vangen. Wie Visje Gijs een muntje geeft, mag een wens doen. Een keer per jaar geeft de Wensbron de munten terug aan ons, zodat wij deze kunnen doneren aan Save the Children”, legt Olaf Vugts, Creatief Directeur bij de Efteling, uit. 

Door de jaren heen is er zo’n 200.000 euro uit de bron geschept. Met dit bedrag heeft Save the Children hulp kunnen bieden aan duizenden kinderen die als gevolg van armoede, conflicten en rampen in nood zijn. 

De samenwerking met de Efteling is van onschatbare waarde voor Save the Children.
“Dankzij alle muntjes die de afgelopen 33 jaar in de bron zijn gegooid, hebben wij de meest kwetsbare kinderen kunnen helpen”, vertelt Pim Kraan, directeur van Save the Children.
“Met de opbrengsten uit de Wensbron heeft Save the Children onder andere 22.000 ondervoede kinderen levensreddende speciale voeding kunnen geven en 5000 kinderen schoolspullen. Ook hebben we kinderen die gevlucht zijn voor een oorlog een veilige opvangplek kunnen bieden waar ze kunnen leren en spelen. De bezoekers van de Efteling hebben ervoor gezorgd dat al deze kinderen weer een toekomst hebben.”

 20181002 EftelingWensbron1200800

De Efteling en Save the Children hebben naar aanleiding van de jarenlange samenwerking een video over de Wensbron gemaakt...

   

Efteling Nieuws

 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • 1