Nieuwe Efteling theatershow CARO

Productie gericht op internationale bezoeker

De Efteling heeft vorige week haar 16e theaterproductie gelanceerd: CARO, een groots, ontroerend en spectaculair geheel. Deze nieuwe show in het Efteling Theater richt zich ook op internationale bezoeker.

20180918 EftelingCARO180CARO is een eerder verrassende voorstelling in vergelijking met de vorige Efteling producties. Deze show zit bomvol acrobatiek, bijzondere effecten, zang en dans, maar is bijna volledig zonder gesproken tekst. De staande ovatie na afloop van de première gaf aan dat de zaal zich identificeerde met het verhaal en zich voor even liet meevoeren in de ‘mallemolen van het leven’.

CARO is geïnspireerd op de Efteling-attractie de Stoomcarrousel. Dat is in de voorstelling terug te zien in onder andere het ronddraaiende podium en te horen in de themamuziek.

Marcel Visscher en Talita Angwarmasse zongen, in hun rol als Mijnheer en Mevrouw Tijd, de sterren van de hemel.
Regisseur Stanley Burleson is trots op de reacties uit het publiek: "Altijd spannend, dit is zo’n andere productie dan de eerdere sprookjesmusicals van de Efteling. De herkenbare momenten uit ieders leven komen binnen bij de gasten in de zaal. En dat zonder een compleet verteld verhaal, want op het podium spreken we vooral een visuele taal van dans en acrobatiek."

CARO sluit aan bij de ambitie van de Efteling om van een attractiepark uit te groeien tot een internationale verblijfsbestemming.
"Het produceren van een theatershow waarin spraak en taal ondergeschikt zijn, was een echte uitdaging. Gelukkig zorgt de speciaal door René Merkelbach gecomponeerde muziek voor een verbindende en begrijpelijke verhaallijn," aldus Olaf Vugts, Creatief Directeur.

20180918 EftelingCARO1200800

   

Efteling Nieuws

 • Transformatie Restaurant Panorama +

  20230118-Efteling-Panorama

  Het bekende restaurant Panorama in de Efteling krijgt een transformatie waardoor het geheel beter aansluit bij de sfeer en beleving van

  Lees verder...
 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • 1