Efteling trekt meer dan 5 miljoen bezoekers

Nieuwe attractie Symbolica publiekstrekker

De Efteling heeft in 2017 meer dan 5 miljoen bezoekers ontvangen. In totaal bezochten 5,18 miljoen gasten het park. In 2016 waren dat er nog 4,76 miljoen. De stijging is grotendeels te danken aan de investeringen in de nieuwe familieattractie Symbolica en verblijfsaccommodatie Het Loonsche Land. Met het passeren van de magische grens van 5 miljoen, heeft de Efteling een belangrijke mijlpaal behaald in haar visie richting 2020. 

20180329 Efteling180Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur, klinkt alvast zeer tevreden: “Sinds 2014 heeft de Efteling een duidelijke visie richting 2020: het uitgroeien naar een internationale bestemming met 5 miljoen bezoeken per jaar. Die mijlpaal in bezoekersaantallen hebben we nu, eerder dan verwacht, in ons jubileumjaar al bereikt. De investeringen van het afgelopen jaar, in de nieuwe familieattractie Symbolica en in verblijfsaccommodatie, werpen hun vruchten af. Dat betekent zeker niet dat we achterover gaan leunen, want die 5 miljoen gasten moeten ook in 2018 weer door ons worden verleid om een bezoek te brengen aan ons park. Daarom zullen we er alles aan doen om de waardering van onze gasten de komende jaren naar een nóg hoger niveau te tillen. Dat is onze nieuwe doelstelling!”

De Efteling wil sinds 2014 gefaseerd doorgroeien naar 2020. De eerste en tweede fase van deze investeringsstrategie zijn met de komst van Baron 1898 en de uitbreiding van vakantiepark Bosrijk (eerste fase) en darkride Symbolica en Het Loonsche Land (tweede fase) afgerond. De derde en laatste fase van investeringen is reeds aangekondigd. Deze zal bestaan uit een uitbreiding van het park in oostelijke richting met in totaal 8 ha. De Efteling hoopt de eerste nieuwe attractie hier in 2020 te kunnen openen.  

Ook in 2017 kwam 80% van de Efteling-bezoekers uit Nederland, 15% uit België en 5% uit de overige landen (Duitsland, Engeland, Frankrijk, etc.).
Het aantal Belgische bezoekers steeg met 8%. Bezoekers bleven aanzienlijk vaker overnachten in de wereld van de Efteling ten opzichte van 2016 (25% meer verblijfsgasten). Door meer verblijfsgasten en de extra vrijdagavonden tijdens het jaarlijkse Negen Pleinen Festijn, ziet de Efteling een steeds betere spreiding ontstaan van gasten door het jaar heen. 

20180329 EftelingVIEW1200800

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Lage Landen, met naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark.
De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open.
Vanaf april is er een nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Antwerpen en Breda, waardoor de Efteling nog makkelijker bereikbaar wordt vanuit België. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang.

Voor informatie of overnachtingen: www.efteling.com.
   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1