Symbolica open vanaf 1 juli 2017

Nieuwe Efteling attractie oogt verbluffend

Het is nog eventjes nagelbijten voor de fans: de nieuwe Efteling-attractie Symbolica: Paleis der Fantasie, opent immers pas op 1 juli haar deuren voor het publiek. Momenteel wordt hard gewerkt aan het paleis dat ter ere van het 65-jarig jubileum een ereplek krijgt in het Nederlandse attractiepark.

20170503 EftelingSymbolica180Via de making-of filmpjes die de Efteling geregeld online post (https://youtu.be/SA8Gniq-dA0), wordt pas duidelijk hoe indrukwekkend deze nieuwe attractie gaat worden. In die filmpjes worden de bezoekers al meegenomen doorheen de bouwwerf en hier en daar wordt er wel eens een tipje van de sluier gelicht.

Zo is er onder andere de grote Koningszaal in deze attractie die het hoogtepunt moet vormen van een bezoek aan deze nieuwe dark ride. In deze aflevering wordt getoond hoe de akoestiek in de grote ruimte op punt wordt gesteld.
Er wordt tevens uitgelegd hoe de speciale voertuigen van de attractie, de Fantasievaarders, straks over de vloer van de indrukwekkende Koningszaal zullen ‘dansen’.

Symbolica: Paleis der Fantasie is een overdekte familie-attractie dat gebouwd is in een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd om op audiëntie te gaan bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en koninklijke vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.

20170503 EftelingSymbolica640

Het wordt de grootste en duurste attractie in de geschiedenis van de Efteling.

Wereld van de Efteling
PretparkdealsLogo Parkworld218Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952, 65 jaar geleden, is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met 4,68 miljoen bezoekers in 2015.
De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het Vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark en vanaf 31 mei 2017 (op de 65e verjaardag van de Efteling) het Vakantiepark Efteling Loonsche Land. 
De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. 
   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1