Symbolica: Paleis der Fantasie krijgt daktuin

Bijzondere paleistuin op dak nieuwe attractie

Ter ere van 65-jarig bestaan van de Efteling, kunnen bezoekers van het attractiepark binnenkort genieten van een nieuwe attractie: Symbolica: Paleis der Fantasie. Afgelopen week presenteerde de Efteling een schets waarbij duidelijk werd dat de paleistuin op het dak van de attractie wordt gebouwd.

20170221 Efteling Symbolica180Deze nieuwe familie-attractie opent deze zomer haar deuren voor publiek. De bezoekers kunnen dan op ontdekkingstocht gaan in een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd om op audiëntie te gaan bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en koninklijke vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.

Eerder deze week publiceerde de Efteling een schets van de paleistuin die wordt aangelegd op het dak van de attractie, op negen meter hoogte, waarmee de grootsheid van het Paleis der Fantasie nog eens extra benadrukt wordt. Bijzonder is het gethematiseerde ontwerp van de tuin, waar in totaal circa 800 zonnepanelen in zijn verwerkt om duurzame energie mee op te wekken. "Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen", aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering Efteling.

De aanleg van de paleistuin en de zonnepanelen past bij de Efteling. De organisatie heeft natuur, milieu en duurzaamheid van oudsher hoog in het vaandel staan. De Efteling houdt bij de uitbreiding van attracties en gebouwen dan ook zorgvuldig rekening met de prachtige, natuurrijke omgeving waarin zij ligt. Zo heeft de Efteling een duurzaam oppervlaktewatersysteem (Klaterwater) en wekt de organisatie middels warmte- en koudeopslag (WKO) op diverse plekken in de Efteling duurzaam energie op.
Bezoekers van de Efteling houden straks een bijzonder en natuurlijk uitzicht over het park vanuit de attractie Pagode.
Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst, waarna er 800 m2 sedum (planten als dakbegroeiing) wordt aangelegd.

20170221 Efteling Symbolica640

Behalve Symbolica wordt in 2017 ook nog het vakantiepark Efteling Loonsche Land geopend. 
   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1