Werken Vakantiepark Efteling Loonsche Land vorderen goed

Hoogste punt bereikt met een gewei

Efteling wil de komende jaren nog veel meer bezoekers verwelkomen, over de grenzen heen. Om hen optimaal op te vangen is men momenteel volop bezig om het overnachtingsaanbod fors uit te breiden.

20170214 EFT LL gewei180Op dit moment kunnen de Efteling-bezoekers overnachten in het Efteling Hotel of in Bosrijk, maar vanaf 31 mei 2017, tevens de 65ste verjaardag van de Efteling, zullen de eerste gasten van het nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land kunnen kennis maken met deze prachtige en knusse uitbreiding van het Efteling Park. Het nieuwe vakantiepark staat in teken van de natuur, het ligt dan ook aan de rand van een natuurgebied met de naam het Loonsche Land. Het vakantiepark is ruim 8 hectare groot en biedt knusse hutten die bedekt zijn met duinzand en heide: in totaal 86 bijzondere accommodaties boven, op en onder de grond.

Ook is er een hotelgebouw: het Loonsche Land Hotel. Het hotel telt vijf verdiepingen en is 26,5 meter hoog. In het Loonsche Land Hotel zijn 75 hotelkamers en een groot restaurant, genaamd De Proeftuyn, gevestigd. Het hoogste punt in dit gebouw is een enorm gewei. De onthulling ervan betekende alvast een feestelijk moment op de bouwplaats van het nieuwe vakantiepark.

De belangrijkste leveranciers Bouwbedrijf Pennings, Gubbels, Vervoort Meubelen, Vastgoedbureau DVP en Brouwers Groenaannemers vierden het bereiken van het hoogste punt, het gewei dus. Met een breedte en hoogte van 4 meter is het gewei in het hele vakantiepark goed zichtbaar. Het gewei weegt ongeveer 700 kilo en past goed bij de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hotel. 

20170214 EFT LL gewei640

Behalve de opening van vakantiepark Efteling Loonsche Land en de viering van 65 jaar Efteling, is het vooral uitkijken naar de zomer van 2017, wanneer de Efteling haar grootste attractie ooit zal openen: Symbolica.
  

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1