Werken Vakantiepark Efteling Loonsche Land vorderen goed

Hoogste punt bereikt met een gewei

Efteling wil de komende jaren nog veel meer bezoekers verwelkomen, over de grenzen heen. Om hen optimaal op te vangen is men momenteel volop bezig om het overnachtingsaanbod fors uit te breiden.

20170214 EFT LL gewei180Op dit moment kunnen de Efteling-bezoekers overnachten in het Efteling Hotel of in Bosrijk, maar vanaf 31 mei 2017, tevens de 65ste verjaardag van de Efteling, zullen de eerste gasten van het nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land kunnen kennis maken met deze prachtige en knusse uitbreiding van het Efteling Park. Het nieuwe vakantiepark staat in teken van de natuur, het ligt dan ook aan de rand van een natuurgebied met de naam het Loonsche Land. Het vakantiepark is ruim 8 hectare groot en biedt knusse hutten die bedekt zijn met duinzand en heide: in totaal 86 bijzondere accommodaties boven, op en onder de grond.

Ook is er een hotelgebouw: het Loonsche Land Hotel. Het hotel telt vijf verdiepingen en is 26,5 meter hoog. In het Loonsche Land Hotel zijn 75 hotelkamers en een groot restaurant, genaamd De Proeftuyn, gevestigd. Het hoogste punt in dit gebouw is een enorm gewei. De onthulling ervan betekende alvast een feestelijk moment op de bouwplaats van het nieuwe vakantiepark.

De belangrijkste leveranciers Bouwbedrijf Pennings, Gubbels, Vervoort Meubelen, Vastgoedbureau DVP en Brouwers Groenaannemers vierden het bereiken van het hoogste punt, het gewei dus. Met een breedte en hoogte van 4 meter is het gewei in het hele vakantiepark goed zichtbaar. Het gewei weegt ongeveer 700 kilo en past goed bij de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hotel. 

20170214 EFT LL gewei640

Behalve de opening van vakantiepark Efteling Loonsche Land en de viering van 65 jaar Efteling, is het vooral uitkijken naar de zomer van 2017, wanneer de Efteling haar grootste attractie ooit zal openen: Symbolica.
  

Efteling Nieuws

 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • 1