Bouw Symbolica bereikt hoogste punt

Bouwwerken aan nieuwe Efteling-attractie vorderen goed

Bezoekers van de Efteling konden er niet naast kijken, maar het sprookjesachtige park werkt aan een nieuwe attractie in het midden van het park, in het Rijk der Fantasie. Het wordt de grootste en duurste attractie van het park.

20160901 EFT Symbolica180'Symbolica: Paleis der Fantasie' wordt volgend seizoen de nieuwste attractie van de Efteling. Het park bewaart in het grootste geheim wat de bezoekers effectief mogen verwachten binnen de muren van het te bouwen kasteel, maar gelukkig voor de fans wordt nu ook niet alles afgeschermd en laten ze ons meegenieten van de progressie van de bouwwerken.

Deze week bereikten de werken letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt want de top van Symbolica werd geplaatst. In de zomer van 2017 zou dan deze nieuwe attractie moeten klaar zijn voor het publiek.

Net als bij de meeste Efteling-attractie wordt het gedeelte "storytelling" bij Symbolica een cruciale sleutel om zo de bezoekers mee te nemen in een fantasiewereld, de wereld van Pardoes de Tovernar. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. Het wordt de vierde dark ride in het park na Droomvlucht, Fata Morgana of Carnaval Festival. 

Een ritje zou ruim 6 minuten duren. De Efteling investeert maar liefst 35 miljoen euro in de nieuwe attractie (42 miljoen in totaal in het geheel), waardoor de verwachtingen ook bij de fans bijzonder hoog liggen. Symbolica: Paleis der Fantasie is een project dat al eventjes op de planning stond onder de naam Hartenhof. De afgelopen jaren is het attractieaanbod in de Efteling sterk uitgebreid met attracties als Baron 1898, De Vliegende Hollander en Joris en de Draak, maar ook in het Sprookjesbos en elders in het park werd voortdurend geinvesteerd om het park op weg te zetten naar 5 miljoen bezoekers per jaar. Hiervoor wordt het resort-aanbod ook telkens verbeterd en uitgebreid.

 20160901 EFT Symbolica640

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Lage Landen, met naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark.
Het park bouwt momenteel ook aan een nieuw vakantiepark het Loonsche Land.

     

Efteling Nieuws

 • Transformatie Restaurant Panorama +

  20230118-Efteling-Panorama

  Het bekende restaurant Panorama in de Efteling krijgt een transformatie waardoor het geheel beter aansluit bij de sfeer en beleving van

  Lees verder...
 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • 1