Pinokkio vanaf nu in Sprookjesbos van Efteling

29e sprookje in Sprookjesbos

2016 brengt een nieuwe bewoner in het beroemde Sprookjesbos van de Efteling: Pinokkio. De ondeugende houten pop die mens wilde worden is het 29e sprookje dat de bezoekers kunnen ontdekken in het Sprookjesbos.

20160325 Efteling P180Het Sprookjesbos werd in 1952 geopend. Het betekende meteen ook het begin voor de Efteling om uit te groeien tot het themapark zoals we het park de dag van vandaag kennen. Vermits de sprookjes in hun typische stijl toch wel het hart en de ziel van het park betekenen, kiest het park er ook steevast voor om op geregelde tijdstippen te investeren in het Sprookjesbos. De komst van Pinokkio werd al een tijdje op een bijzonder leuke manier aangekondigd.

Voor de uitwerking van het sprookje, heeft Efteling gekozen om het verhaal in meerdere scènes te vertellen. De kinderen zijn al te vaak vertrouwd geraakt met de Disney-versie van het sprookje, maar het originele verhaal is afkomstig van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi. De taferelen die worden verteld, zijn gebaseerd op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal dat vertelt over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden. De moraal van het sprookje, dat alleen het goede wordt beloond, is op Eftelingse wijze vormgegeven.

Het sprookje Pinokkio dat in Efteling gisteren werd geopend, is in nauwe samenwerking met de Italiaanse organisatie ‘Fondazione Nazionale Carlo Collodi’ tot stand gekomen. Deze stichting bewaakt het cultureel erfgoed van Carlo Collodi, houdt het bijzondere verhaal van Pinokkio levend en beheert het Pinokkio Park in het dorpje Collodi in Italië.

Waar is Pinokkio? Dat is de hamvraag die bezoekers zich zullen stellen bij aankomst van het sprookje. Bij aankomst aan de werkplaats van Geppetto wordt immers duidelijk dat Pinokkio en de timmerman daar al heel lang niet zijn geweest: bosdiertjes hebben de werkplaats overgenomen.

De bezoekers vervolgen hun zoektocht en komen de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio.

20160325 Efteling P640 1

Uiteindelijk wordt de zoektocht beëindigd bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Door de interactieve hengel te gebruiken wordt duidelijk of Pinokkio hier te vinden is of niet.

20160325 Efteling P640 2

   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1