Bruisende lente in de Efteling

Midsummer Festival, Pinokkio, Indische Waterlelies

De Efteling maakt zich klaar voor een bruisende lente: de 50e verjaardag van De Indische Waterlelies wordt gevierd, Pinokkio doet zijn intrede in het bekende Sprookjesbos en de langste dag van het jaar wordt gevierd met het Efteling Midsummer Festival.

20160220 Efteling180Vorig jaar introduceerde de Efteling het uiterst succesvolle Efteling Midzomernacht. Een vervolg is dan ook het logische gevolg: op zaterdag 18 juni wordt de langste dag van het jaar gevierd. Tijdens het Efteling Midsummer Festival is het genieten van live muziek en dj’s. Ook is er feeëriek entertainment in het midden van de Efteling.
Er zijn loungeterrassen met verrassende hapjes en drankjes, en natuurlijk zijn alle attracties open.
Voor Efteling Midsummer Festival zijn speciale tickets verkrijgbaar. De ticketverkoop start in maart.
Meer info: www.efteling.com/midsummerfestival.

De Indische Waterlelies viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het sprookje werd geschreven door de Belgische koningin Fabiola die op 5 december 2014 overleed. Op 3 mei zal het precies een halve eeuw geleden zijn dat De Indische Waterlelies – onder meer door Anton Pieck – tot uitvoering werd gebracht in de Efteling. Een attractie van deze omvang was in die tijd nog nooit gebouwd. In 1967 kwam koningin Fabiola persoonlijk een kijkje nemen, samen met koningin Paola en de jonge koning Filip.
De attractie werd recent grondig gerenoveerd, mét behoud van de originele uitstraling.
Om het 50 jarig bestaan extra in de kijker te zetten, is er dit voorjaar in het Efteling Museum een expositie te zien over De Indische Waterlelies. Het Efteling Museum bevindt zich midden in het attractiepark, aan het Anton Pieckplein, en is gratis te bezoeken.

Eerder op het jaar, vanaf 24 maart, kunnen de bezoekers kennis maken met een nieuw sprookje in het Sprookjesbos: Pinokkio. Iedereen kent wellicht het verhaal al wel van de houten pop, die zo graag een échte jongen wil zijn. Efteling heeft het sprookje op haar manier neergezet in het Sprookjesbos. Het tafereel bestaat uit verschillende onderdelen. Zo starten bezoekers bij de werkplaats van Geppetto. In hun zoektocht naar Pinokkio, komen ze vervolgens de sluwe kat en vos tegen. De tocht eindigt bij een reusachtige monstervis. Zal Pinokkio daar te zien zijn? Pinokkio wordt het 29e sprookje in het Sprookjesbos.

20160220 Efteling640

Na de lente is het aftellen naar het zomerseizoen van de Efteling: in juli en augustus blijft het themapark dagelijks langer open. Op zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 juli, en 6, 13, 20 en 27 augustus zelfs tot middernacht. Alle attracties zijn ’s avonds betoverend verlicht. Op verschillende locaties in het park kun je genieten van live acts.
   

Efteling Nieuws

 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • 1