Symbolica komt in zomer 2017

Grootste en duurste Efteling-attractie ooit wordt ‘Paleis der Fantasie’

Vorig seizoen opende Baron 1898, dit jaar zal het Sprookjesbos een sprookje rijker worden, maar in 2017 komt de attractie waar de fans al verschillende jaren hebben op gewacht: ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’.

20160111 EFT Symbolica180‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt een zogenaamde Dark Ride. Het wordt dus een overdekte attractie, waarbij de bezoekers een ritje zullen maken doorheen de fantasiewereld die gecreeerd wordt door de Efteling. Het wordt de vierde dark ride in het park na Droomvlucht, Fata Morgana of Carnaval Festival. 

Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De storytelling van de attractie wordt een cruciaal aspect om de bezoekers mee te nemen in deze fantasiewereld. De attractie wordt gebouwd rond de mascotte van het themapark, Pardoes de Tovernar. De bezoekers worden uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken in het paleis waar Pardoes gastheer is. Deze avontuurlijke ontdekkingstocht wordt een ruim zes minuten durend avontuur doorheen magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie.
Bezoekers krijgen de keuze drie verschillende routes en nemen plaats in de ‘Fantasievaarder’, een fantasierijke gondel, waar men met drie naast elkaar in twee rijen kan plaatsnemen. De verschillende routes zorgen voor een eigen, interactief avontuur door het Paleis der Fantasie.

Deze nieuwe veelbelovende familie-attractie kadert in het 65-jarige jubileum van de Efteling. Het grote paleis komt middenin het park te staan, in het Rijk der Fantasie. ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt, naast het reeds bestaande pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, het tweede en belangrijkste onderdeel van het nieuwe Rijk der Fantasie. In totaal gaat het om een investering van 42 miljoen euro. De bouw van Symbolica kost ongeveer 35 miljoen euro.
Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling, licht alvast toe: "Symbolica wordt de grootste en duurste attractie ooit. Het is altijd onze wens geweest om de darkride, voorheen ‘Hartenhof’ genaamd, voor 2020 te openen. We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat, naast het nieuwe vakantiepark in het Loonsche Land, ook deze attractie wordt geopend in 2017, een voor de Efteling bijzonder jaar. Met deze attractie kunnen we de vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen op weg naar een internationale bestemming met vijf miljoen bezoekers per jaar. Symbolica wordt een brede familie-attractie, bezoekers van alle leeftijden en nationaliteiten gebruiken immers hun fantasie.
Deze darkride zorgt ervoor dat we als Efteling onderscheidend blijven binnen de top van de Europese attractieparken. Uiteraard door het toevoegen van onze eigen kenmerkende storytelling en unieke thematisering, maar vooral door het gebruik van oneindig veel details in de attractie. Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier”, besluit Jurgens."

 20160111 EFT Symbolica640

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Lage Landen, met naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark.
Nog tot en met 31 januari is het trouwens Winter Efteling. 

Concept: Efteling
   

Efteling Nieuws

 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • 1