Nieuw Efteling Vakantiepark

Extra verblijfsmogelijkheden in Loonsche Land

Het sprookjesachtige themapark Efteling investeert ongeveer 30 miljoen euro in de bouw van een nieuw vakantiepark in het noordelijke deel van het Loonsche Land, grenzend aan het attractiepark en het Efteling Golfpark.

20151028 Efteling180In een gebied van ruim acht hectare worden centrale voorzieningen en vakantiehuizen gerealiseerd die passen bij de natuurlijke uitstraling van het Loonsche Land. 
De nieuwe verblijfsaccommodatie bestaat uit:
- een gebouw met centrale voorzieningen met daarboven accommodaties (5 lagen, 400 bedden)
- woningen (90 stuks, 600 bedden), onder meer Duinchalets, Waterchalets en Boomhutten
In totaal dus een toevoeging van het overnachtingsaanbod met maar liefst 1.000 bedden. Naar verwachting zullen de eerste gasten in het voorjaar van 2017 hun intrek nemen in de nieuwe accommodaties. Dit najaar wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

De Efteling wil de komende jaren gefaseerd doorgroeien tot een internationale bestemming met als doel vijf miljoen bezoekers in 2020. In teken hiervan werd afgelopen jaar al een nieuwe topattractie geopend: Baron 1898. Het is de verwachting dat de komende jaren het aanbod ook verder zal uitgebreid worden, met komend seizoen reeds een nieuw sprookje in het Sprookjesbos.
Om het meerdaags verblijf te stimuleren en meer gasten uit het buitenland te interesseren voor een bezoek, werd besloten om de verblijfsmogelijkheden van de Efteling verder uit te breiden: zo zal het themapark na de opening van de nieuwe verblijfsaccommodatie in totaal over 3.000 slaapplaatsen beschikken, namelijk 450 in het Efteling Hotel, 1.550 in Efteling Bosrijk en 1.000 in het nieuw te openen vakantiepark.

De inrichting van het vakantiepark zal passen bij de natuurlijk uitstraling van het gebied. Bebouwing wordt zoveel mogelijk geïntegreerd in het gebied. Gebouwd wordt in, op en boven de grond. Het vakantiepark krijgt een natuurlijk karakter. Meer info over de thematisering volgt in een later stadium.

20151028 Efteling640

   

Efteling Nieuws

 • Transformatie Restaurant Panorama +

  20230118-Efteling-Panorama

  Het bekende restaurant Panorama in de Efteling krijgt een transformatie waardoor het geheel beter aansluit bij de sfeer en beleving van

  Lees verder...
 • Danse Macabre in Huyverwoud +

  20221101-Efteling-DM

  Na 44 jaar werd op 4 september afscheid genomen van de Efteling-attractie "het Spookslot". Op deze locatie zal in een nieuw

  Lees verder...
 • Eiland van de Vijf Zintuigen +

  20221014-Efteling-Eiland-van-de-Vijf-Zintuigen

  De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel zijn opgestart. Het nieuwe en tevens grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling

  Lees verder...
 • 1