Griezel-vrij plezier in de Efteling

In tegenstelling tot de meeste pretparken, is de Efteling Halloween-vrij. Dus geen griezels of monsters te vinden in het sprookjesachtige themapark, tenzij dan misschien het monster van Raveleijn, de geesten in het Spookslot en de trollen in Droomvlucht.

20150930 Eftel Herfst180De Efteling is alle dagen van het jaar open. Tijdens de zomer kunnen de mensen genieten van de Zevenmijls zomer en tijdens de wintermaanden is er de Winterefteling, maar in de herfst is er geen Halloween voorzien, voor vele parken toch wel een belangrijke en succesvolle periode. Gelukkig is er nog wel heel wat anders te beleven.
Zo kom je nog tot en met 3 oktober de sprookjessprokkelaar tegen in het Openluchttheater van het Sprookjesbos, waar elke dag de leuke kindershow "Sprookjesboom - Een ontmoeting met De Sprookjessprokkelaar" wordt gespeeld. Daarna komt deze man de bezoekers geregeld begroeten aan de ingang van het Sprookjesbos.
In het Sprookjesbos is men volop hard aan het werk om Pinokkio een nieuwe thuis te geven (gepland voor 2016), en vanaf de herfstvakantie verwelkomen de elfjes van de Indische Waterlies de bezoekers in een vernieuwd kader.

De herfst is een prachtig seizoen, vol kleuren. Het ganse sprookjespark, inclusief het vakantiepark Efteling Bosrijk, liggen er dan weer kleurrijk bij. De herfstwind maakt een rit in de nieuwe dive coaster Baron 1898 extra spannend. En wanneer de zon vroeger onder gaat, is het niet alleen sfeervol vertoeven in de Efteling, maar beleef je ook de spectaculaire watershow Aquanura in het donker.

20150930 Eftel Herfst640

Praktisch
De Efteling is deze herfst elke dag open van 10 tot 18 uur, ook tijdens de herfstvakantie (van 31 oktober t.e.m. 8 november) en op 11 november. De meeste attracties in de Efteling zijn overdekt. 

Sprookjesmusical Pinokkio
In het Efteling Theater is dit najaar de sprookjesmusical Pinokkio te zien, over de vriendelijke timmerman Gepetto met zijn houten pop.
In totaal spelen er honderden kinderen mee. De musical loopt nog tot eind februari.
Tickets voor de musical zijn apart verkrijgbaar: www.efteling.com/theater