Kleurrijke herfst in de Efteling

Griezel-vrij plezier in de Efteling

In tegenstelling tot de meeste pretparken, is de Efteling Halloween-vrij. Dus geen griezels of monsters te vinden in het sprookjesachtige themapark, tenzij dan misschien het monster van Raveleijn, de geesten in het Spookslot en de trollen in Droomvlucht.

20150930 Eftel Herfst180De Efteling is alle dagen van het jaar open. Tijdens de zomer kunnen de mensen genieten van de Zevenmijls zomer en tijdens de wintermaanden is er de Winterefteling, maar in de herfst is er geen Halloween voorzien, voor vele parken toch wel een belangrijke en succesvolle periode. Gelukkig is er nog wel heel wat anders te beleven.
Zo kom je nog tot en met 3 oktober de sprookjessprokkelaar tegen in het Openluchttheater van het Sprookjesbos, waar elke dag de leuke kindershow "Sprookjesboom - Een ontmoeting met De Sprookjessprokkelaar" wordt gespeeld. Daarna komt deze man de bezoekers geregeld begroeten aan de ingang van het Sprookjesbos.
In het Sprookjesbos is men volop hard aan het werk om Pinokkio een nieuwe thuis te geven (gepland voor 2016), en vanaf de herfstvakantie verwelkomen de elfjes van de Indische Waterlies de bezoekers in een vernieuwd kader.

De herfst is een prachtig seizoen, vol kleuren. Het ganse sprookjespark, inclusief het vakantiepark Efteling Bosrijk, liggen er dan weer kleurrijk bij. De herfstwind maakt een rit in de nieuwe dive coaster Baron 1898 extra spannend. En wanneer de zon vroeger onder gaat, is het niet alleen sfeervol vertoeven in de Efteling, maar beleef je ook de spectaculaire watershow Aquanura in het donker.

20150930 Eftel Herfst640

Praktisch
De Efteling is deze herfst elke dag open van 10 tot 18 uur, ook tijdens de herfstvakantie (van 31 oktober t.e.m. 8 november) en op 11 november. De meeste attracties in de Efteling zijn overdekt. 

Sprookjesmusical Pinokkio
In het Efteling Theater is dit najaar de sprookjesmusical Pinokkio te zien, over de vriendelijke timmerman Gepetto met zijn houten pop.
In totaal spelen er honderden kinderen mee. De musical loopt nog tot eind februari.
Tickets voor de musical zijn apart verkrijgbaar: www.efteling.com/theater

    

Efteling Nieuws

 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • 1