Baron 1898 lokt meer bezoekers

Efteling ontvangt 17% meer Belgen in zomervakantie

De Efteling mocht in de maanden juli en augustus maar liefst 17% meer Belgen verwelkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. De voornaamste redenen voor de groei zijn de opening van de nieuwe dive coaster Baron 1898 en de uitbreiding van vakantiepark Efteling Bosrijk met nieuwe vakantiewoningen.

20150913 EftelingBezoekers180Het aantal bezoekers uit België is de laatste jaren in stijgende lijn. Dat komt onder meer door de recente investeringen in het Efteling Hotel en het vakantiepark Efteling Bosrijk, waardoor de Efteling ook steeds meer buitenlandse gasten kan ontvangen voor een korte vakantie.
Het vakantiepark werd dit jaar uitgebreid met 400 bedden en telt nu 104 vrijstaande Boshuysen, 64 centraal gelegen Dorpshuysen, 78 sfeervolle appartementen en acht Boshoeves voor groepen.

Daarnaast is de forse toename van het aantal Belgische bezoekers afgelopen zomermaanden ongetwijfeld te verklaren door de komst van Baron 1898.
Deze spectaculaire dive coaster met een vrije val van 37,5 meter werd geopend op 1 juli en lokt heel wat nieuwsgierigen, ook uit België.

Ook de groei uit Franstalig België is opvallend. De Efteling is dan ook steeds meer aangepast aan internationale bezoekers. Zo biedt het park al een avondopenstelling vanaf de Belgische zomervakantie (die vroeger begint dan de Nederlandse), zijn de menukaarten in de eetpunten afgestemd op de buitenlandse gewoonten en is de informatie in het park steeds meer vertaald.

20150913 EftelingBezoekers640

Efteling Nieuws

 • Afscheid van Spookslot in de Efteling +

  20220810-EFT-dansemacabre

  Na 44 jaar trouwe dienst wordt afscheid genomen van een iconische Efteling-attractie: Spookslot. Om dit niet zomaar voorbij te laten

  Lees verder...
 • Vakantiepark Efteling Bosrijk verwelkomt 3 miljoenste bezoeker +

  20210929-Efteling3milj

  Het prachtige Vakantiepark Efteling Bosrijk is geopend sinds 2009. Vandaag mocht het succesvolle vakantiepark haar 3 miljoenste bezoeker ontvangen, met name

  Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • 1