Zomer in Efteling met Baron 1898

Negen Pleinen Festijn en Tiësto Aquanura show

Het sprookjesachtige themapark De Efteling is elke dag van het jaar open. Maar in juli en augustus blijft het park langer open. Tijdens de Efteling-zomer kunnen de bezoekers dagelijks tot maar liefst 20u00 genieten van een feeëriek verlicht Sprookjesbos en andere attracties, waaronder de nieuwe dive coaster Baron 1898. Alle zaterdagen in deze periode blijft de Efteling open tot middernacht. Dan is het Negen Pleinen Festijn en heerst er op negen pleinen in het park een zinderende festivalsfeer met live optredens en sprookjesachtige animatie voor jong en oud. Met de Tiësto Efteling Aquanura show is de Efteling-zomer compleet.

20150625 EftelingZomer180De jongste bezoekertjes kunnen luisteren naar de verhalen die de Sprookjessprokkelaar vertelt in het Sprookjesbos.Hij is een van de oudste bewoners van de Efteling. Deze wonderlijke, vrolijke grijsaard is één met de natuur en voelt de verhalen die door de takjes van de bomen zijn opgevangen. Hij schrijft ze op en vertelt ze vol vuur aan iedereen die ze wil horen. Want zo blijven sprookjes en verhalen bestaan.

De iets oudere bezoekers kunnen vanaf 1 juli op avontuur gaan in de goudmijn van Baron 1898. Ze maken een vrije val van 37,5 meter, regelrecht de mijnschacht in, halen een topsnelheid van meer dan 90 kilometer per uur en gaan enkele keertjes ondersteboven.
De nieuwe dive coaster is uniek in de Benelux en omgeving, en is alleen toegankelijk voor durfals die minstens 1,40 meter groot zijn.

In juli en augustus is er bovendien negen keer Negen Pleinen Festijn. Op elke zaterdag in de zomervakantie, 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, blijft de Efteling open tot middernacht. Alle attracties zijn op deze dagen geopend, het Sprookjesbos is sprookjesachtig verlicht en de parkshow Raveleijn is in het donker extra spannend met speciale lichteffecten.
Op de negen pleinen kunnen parkbezoekers ‘s avonds genieten van wervelende live optredens van meer dan honderd muzikanten, acrobaten en artiesten. Van Zuid-Amerikaanse salsa tot schlagerfestijn, en van sprookjesbal tot internationaal straattheater. Elke week is er een gratis gastoptreden.

Speciaal voor, en samen met de Efteling maakte de wereldberoemde DJ Tiësto een dancemix van bekende Tiësto- en Efteling-klassiekers. Met meer dan 200 fonteinen, 900 lampen, speciale effecten en bijpassende beats vormt deze show een krachtige waterchoreografie. De dance versie van de Aquanura show is alleen tijdens het Negen Pleinen Festijn te zien.

Er zijn twee parkshows met meerdere voorstellingen per dag.
In het openluchttheater in het Sprookjesbos beleven Sprookjesboomvrienden Roodkapje, Draak, Wolf en Assepoester grappige avonturen.
In de parkshow Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser van de stad Raveleijn te bevechten. In deze show spelen echte paarden en raven de hoofdrol.

20150625 EftelingZomer640

Op zevenmijlspassen van het attractiepark liggen het Efteling Hotel en het vakantiepark Efteling Bosrijk.
Het hotel met 122 comfortkamers voor het hele gezin en 19 sprookjesachtige themasuites is bij uitstek geschikt voor één overnachting.
Efteling Bosrijk, in de achtertuin van het attractiepark, biedt ruimte voor een meerdaags verblijf van twee of drie nachten.
Alle arrangementen zijn inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling.

Meer info: Efteling.com

    

logo slagharen

Bezoekadres

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)416 - 288 111

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Efteling Nieuws

 • De Vliegende Hollander heropent op 31 maart 2023 +

  20230327-Efteling

  De Efteling heropent de populaire attractie De Vliegende Hollander op vrijdag 31 maart. Tijdens het grootschalige onderhoud werd bovendien één

  Lees verder...
 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • 1