Nieuw sprookje in de Efteling

Sprookjesbos verwelkomt Pinokkio

In het voorjaar van 2016 zullen bezoekers van de Efteling een nieuw sprookje kunnen ontdekken in het Sprookjesbos: Pinokkio.

20150602 EFT Pinokkio180Het sprookje Pinokkio, over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden, krijgt een plaats in het beroemde bos en is daarmee het 29e sprookje van de Efteling. Kort na de zomer starten de bouwwerkzaamheden tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.

Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling: “Verhalen en sprookjes vertellen zit in ons bloed. Het is wie we zijn. In 1952 is de Efteling ontstaan met tien sprookjes, en tot op de dag van vandaag is het Sprookjesbos heel geliefd bij jong en oud. Na het bouwen van de spannende attractie ‘Baron 1898’ is het weer tijd voor een mooi sprookje. De keuze is gevallen op het internationaal bekende sprookje van Pinokkio, waarbij het oorspronkelijke Italiaanse verhaal het uitgangspunt zal zijn. Daarvoor hebben we contact gezocht met de Pinokkio Stichting in het dorpje Collodi in Italië. Een nieuw avontuur voor ons!”

Wie het sprookje nog niet kent, kan Pinokkio vanaf eind september al ontmoeten in het Efteling Theater tijdens de familiemusical die daar speelt tot februari 2016.

20150602 EFT Pinokkio640

Efteling Nieuws

 • Meer details bekend over Het Huyverwoud +

  20230308-Efteling-DanseM

  In 2024 opent de Efteling de nieuwe attractie Danse Macabre. Het themagebied hierrond, het Huyverwoud, krijgt ondertussen ook steeds meer gestalte.

  Lees verder...
 • Restaurant Panorama wordt Restaurant Kashba +

  20230228-Efteling-Kashba

  Het voormalige Panorama-restaurant in de Efteling ondergaat momenteel een transformatie. Voortaan noemt het restaurant Kashba.

  Lees verder...
 • Droomvlucht heropent op 4 maart +

  20230223-Efteling-droomvlucht

  De populaire Efteling-attractie Droomvlucht was de voorbije 4 maanden gesloten voor een groot onderhoud. Op 4 maart zal deze sprookjesachtige

  Lees verder...
 • 1