Live entertainment tussen de voorjaarsbloemen

De Efteling is elke dag van het jaar open, maar vanaf 1 april is er méér te beleven in het sprookjesachtige attractiepark net over de grens bij Breda. Dan zijn er dagelijks meerdere voorstellingen van de spannende parkshow Raveleijn en van de parkshow 'Sprookjesboom - Er was eens'. In de weekends en de vakanties ontmoet je Pardoes, Pardijn en Jokie & Jet in levenden lijve.

20150312 EftelingSeizoen180In het openluchttheater in het Sprookjesbos beleven de Sprookjesboomvrienden Roodkapje, Assepoester, Wolf en Heks een muzikaal avontuur.
In Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot ruiters te paard om samen de wrede overheerser van de stad te bevechten. In deze parkshow spelen echte paarden en raven een hoofdrol.

In de weekends en de vakanties ontmoeten bezoekers onder meer Pardoes, Pardijn en Jokie & Jet in het park.

Sneeuwklokjes, bosanemonen en –hyacinten kleuren het Sprookjesbos en de rest van het park prachtig blauw en wit.
Meer dan 250.000 bloembollen, 10.000 violen en 16.000 vergeet-me-nietjes brengen overal in het park het lentegevoel. En met deze lentedagen zullen de bloemen alvast op hun mooist staan.

20150312 EftelingSeizoen640

In de zomer opent de Efteling haar spectaculairste achtbaan ooit: de divecoaster 'Baron 1898'.
Deze thrill ride voor durfals vanaf 1,40 meter bevat een rijk gethematiseerd verhaal, dat zich zowel binnen als buiten de attractie afspeelt. Baron 1898 neemt bezoekers mee naar het tijdperk van de mijnbouw eind 19e eeuw. Als ware mijnarbeiders storten bezoekers in een vrije val van 37,5 meter met ruim 90 kilometer per uur een mijnschacht in.