Hoe het allemaal begon in Duinrell

 

History Duinrell

Na de tweede wereldoorlog werd Duinrell op bescheiden schaal verder geëxploiteerd door de vrouw van Philip, Constance en zijn zoon Hugo. Naast dagrecreatie creëerden de Van Zuylens met een klein team van medewerkers ook overnachtingsmogelijkheden. 
Constance wilde in 1962 Duinrell verkopen, maar die deal ging niet door en Hugo werd directeur van Duinrell. De huidige directeuren kochten in 2000 het park over.

In de jaren ’80 werd Duinrell pas echt een attractiepark. In 1984 werd Tikibad geopend, een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse park. De investering was bijzonder hoog, het concept was heel vernieuwend en uniek voor die tijd. Tikibad groeide dan ook op korte tijd uit tot een belangrijke attractie binnen Duinrell. In datzelfde jaar werd aan de rand van het park Rodelbaan geopend.

De allereerste achtbaan van Duinrell werd in 1985 onder de naam Kikkerachtbaan geopend. Vele kleinere attracties werden toegevoegd. Het was tot 1992 wachten voor een nieuwe indrukwekkende attractie: Splash, een zogenaamde shoot-the-chute. In 1996 werd de top spin attractie Waterspin geopend. 

1997 was een minder leuk jaar: het park had immers een Batflyer besteld bij de firma Caripro. De achtbaan ging omwille van technische redenen nooit open voor het publiek. De 850 meter lange achtbaan bestond uit slechts 1 spoor, waar dan een karretje al hangend het traject moest afleggen. Helaas bleek het ontwerp niet goed genoeg te zijn, want de achtbaan was in sommige delen gewoon te snel, maar op het einde te traag waardoor tijdens de testen het vleermuis-wagentje nooit arriveerde in het station. Dit type achtbaan werd succesvol opgeleverd in andere pretparken, helaas bleek dit model niet te voldoen aan de veiligheidseisen en zou de attractie ondanks meerdere aanpassingspogingen nooit open gaan. Het betekende meteen ook het einde voor het Nederlandse bedrijf Caripro, de leverancier van de Batflyer.
In 2001, het eerste werkjaar van Philip en Roderick, opende Mad Mill, een frisbee-attractie die in een leuk kleedje werd gestoken. 

Duinrell maakte na enkele rustigere jaren plannen om in 2007 een nieuwe achtbaan te openen: Rick’s Delight. Maar ook deze achtbaan bezorgde het park de nodige kopzorgen. De door Gerstlauer ontworpen achtbaan kreeg geen vergunning van de gemeente. De vergunningsaanvraag voor de achtbaan werd op 7 mei 2008 door de Raad van State afgewezen vanwege fouten bij diverse metingen in het ontwerp. 
Op 7 januari 2009 werd het bestemmingsplan dan toch goedgekeurd: de bouw van de nieuwe achtbaan kon dan eindelijk beginnen. De achtbaan kreeg met Falcon een nieuwe naam. 

Dezelfde fabrikant leverde drie jaartjes later een nieuwe achtbaan op: Dragonfly, een soepele familieachtbaan.
In 2016 plaatste diezelfde Duitse attractiebouwer de recentste toevoeging: Wild Wings, een spectaculaire draaimolen in thema van de acrobatievliegvaart.

 

logo duinrell218

 

Bezoekadres

Vakantie- en attractiepark Duinrell
Duinrell 1
2242 JP Wassenaar
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)70 - 5155 255

 

Parken in de buurt
  • Vlinders aan de Vliet (8 km)
  • Drievliet (10 km)
  • Sea Life Scheveningen (13 km)
  • Vogelpark Avifauna (24 km)
  • Archeon (25 km)
  • Diergaarde Blijdorp (31 km)
  • Plaswijckpark (34 km)

 

Routeplanner