Duinrell

20160417 Duinrel WW180Het Nederlandse attractiepark Duinrell bevindt zich in de provincie Zuid-Holland, vlakbij de kust in Wassenaar. Duinrell is meer dan gewoon maar een pretpark: op het landgoed wordt er immers ook een populaire camping geëxploiteerd met het concept “duingalows” en het park is ook bekend omwille van Tikibad, het subtropische zwemparadijs, dat bij het ontstaan een absolute trendsetter was op internationaal niveau.
De mascotte van het park is een grote, groene kikker en heet Rick de Kikker. Het park wordt momenteel geleid door 2 broers: Philip en Roderick van Zuylen van Nijevelt.

Het attractiepark telt diverse attracties, waaronder drie achtbanen. De meest spectaculaire is zonder twijfel Falcon, een compacte Eurofighter die perfect past binnen de natuurlijke omgeving van het park. Door de strenge wetgeving duurde het eventjes alvorens alle vergunningen konden geleverd worden, maar nu staat er wel een pareltje…

De oudste achtbaan van het park dateert van 1985: de Kikkerachtbaan. Deze typische Zierer-keverbaan levert de bezoekers al meer dan 20 jaar plezier.

De recenste achtbaan is Dragonfly. Deze familieachtbaan rijdt bijzonder vlotjes en werd net als Falcon gemaakt door Gerstlauer.

Ondanks een waterparadijs, heeft Duinrell ook nog een grote waterattractie in haar pretpark: Splash.
Daarnaast zijn er allerlei leuke attracties, met hoge thrillwaarde zoals Mad Mill, Wild Wings of Waterspin, of eerder avontuurlijk zoals Rodelbaan of Schip Ahoi.

   

logo duinrell218

 

Bezoekadres

Vakantie- en attractiepark Duinrell
Duinrell 1
2242 JP Wassenaar
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)70 - 5155 255

 

Parken in de buurt
  • Vlinders aan de Vliet (8 km)
  • Drievliet (10 km)
  • Sea Life Scheveningen (13 km)
  • Vogelpark Avifauna (24 km)
  • Archeon (25 km)
  • Diergaarde Blijdorp (31 km)
  • Plaswijckpark (34 km)

 

Routeplanner