Unieke draaimolen voor Benelux

Op donderdag 21 april zal het Nederlandse pretpark Duinrell haar nieuwste attractie officieel openen voor het publiek: Wild Wings, een spectaculair ogende draaimolen met acrobatische vliegtuigjes.

20160417 Duinrel WW180De nieuwe attractie is een unieke attractie voor de Benelux. Het betreft een Sky Fly van de Duitse fabrikant Gerstlauer: een enorme pendelarm draait in een diagonaal veld om haar as, met aan het uiteinde twaalf gondels in de vorm van een vliegtuigje. De piloten kunnen zelf kiezen indien ze over de kop willen gaan en hoe vaak. De piloten kunnen tot 22 meter hoog in de lucht vliegen. De roll is een daadwerkelijke manoeuvre uit de aerobatics sport (ook wel kunstvliegen).

De Nederlandse piloot Frank Versteegh, specialist in freestyle kunstvliegen en sky dancing treedt op als ambassadeur voor de nieuwe attractie Wild Wings. Hij is onder andere op www.duinrell.nl/youtube regelmatig te zien en natuurlijk is hij aanwezig bij de opening.

Op 21 april vindt de sensationele opening van de attractie plaats. De officiële ingebruikname van Wild Wings zal onstreeks half 12 plaats vinden. Een adembenemende airstunt zal de opening door Nederlands bekendste aerobatics piloot Frank Versteegh voorafgaan.
   

20160417 Duinrel WW640

Dit type attractie kan men in Europa in sommige parken reeds terugvinden: Blackpool Pleasure Beach, Nigloland, Legoland Deutschland en Holiday-Park.