Tripverslag Tom Suykens 2013

Kindvriendelijke ontdekking in Nederland

Ergens verscholen in een mooie bosrijke omgeving ligt in Nederland het pretpark Hellendoorn, op een boogscheut van Apeldoorn, niet ver van de Duitse grens met Westfalen.

Het was voor ons niet onmiddellijk een park dat we kenden maar naar aanleiding van de opening van het Aquaventura park gedeelte in Hellendoorn, gingen we op verkenning in het Avonturenpark en wat we zagen, beviel ons ten zeerste.

2013-08-HD-Tom180Om geen al te hoge of valse verwachtingen te scheppen, kaarten we aan dat Avonturenpark Hellendoorn eerder kleinschalig kan beschouwd worden en uiteraard niet over budgetten beschikt zoals de grotere pretparken.
Dat neemt echter niet weg dat de thematisatie meestal wel aanwezig is en zelfs mooi en goed uitgewerkt.

Het aanbod aan attracties in Hellendoorn is eerder “standaard” te noemen, met een Tornado-rollercoaster, een wildwaterbaan, enz… maar het neemt niet weg dat er een zeer grote fun-factor in het park aanwezig is, niet in het minst doordat je er als familie zeer veel samen kunt doen.
Bovendien zijn er toch wel enkele originele wendingen aan meer bekende attracties gegeven, die het geheel toch verfrissend maken.

Zo is er de “Rioolrat”, een overdekte coaster, die zich afspeelt in de duistere riolen. De inkom is dan ook een klein gebouwtje waar je via een stalen trap moet afdalen naar de riolen, waar er ratten zich nestelen.

De dansende Donderstenen dan weer is een steel junior coaster in open lucht, waarbij de allerkleinsten al mee op stap kunnen (vanaf 90 cm mits begeleiding) wat de familiebeleving uiteraard alleen maar ten goede komt. Het is niet de enige “grote” attractie waar kinderen vanaf 90 cm met begeleiding in mogen: ook beide waterattracties zijn voorzien voor kleinere kinderen.
Dit maakt natuurlijk dat je met je gezin optimaal kan genieten met iedereen.
Het personeel staat je ook telkens zeer vriendelijk te woord.

Er zijn over het algemeen gesproken voldoende attracties om een hele dag plezier te beleven, met voldoende afwisseling tussen snelheid (Rioolrat, Donderstenen), nattigheid (Sungai Kalimantan, de grootste rapid River in Nederland, die bovendien ook mooi is aangekleed; en de Wild Waterval), thrillrides, familieattracties en aparte kinderattracties zodat je zelf het tempo kunt bepalen en je de spanning in je dagje uit zelf wat kan verhogen of verlagen.

Wat het showgehalte betreft, moet Hellendoorn wat de duimen leggen voor andere themaparken, maar dit seizoen bieden zij een Highdive stuntshow aan die wij wel konden smaken. Zelf hadden we dit al wel eens eerder gezien maar de kinderen vonden het toch spectaculair om de “piraten” van 18 meter hoog naar beneden te zien duiken.

Tenslotte ook nog een woordje over de catering. Het eten had een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo kan je al gezellig op een terrasje een schnitzel met frietjes en ruime salad-bar nemen voor slechts 8.95 euro.
Voor de Belgen onder ons, in Hellendoorn wordt er Jupiler getapt wanneer je behoefte aan een biertje hebt. Voor ons alvast een extra pluspunt…
   

2013-08-HD-Tom420

   
Conclusie:

Wij vonden een dagje Hellendoorn met het hele gezien (2 volwassenen en 2 kinderen) zeer leuk. Er waren allerlei attracties te (her)ontdekken met hoge fun-factor. Het park is bovendien mooi onderhouden en in het groen aangelegd. Met de tropische temperaturen van afgelopen weken is het nieuwe Aquaventurapark met zijn 11 waterglijbanen zeker en vast een meerwaarde.
En dit alles aan zeer schappelijke prijzen want Hellendoorn kan je al betreden vanaf 20,50 euro (prijs volwassene via online ticket).

Het park biedt zelfs een regenverzekering aan voor 1 euro. Heb je dus de pech dat je bezoek wordt geteisterd door regenval, dan mag je gratis nog eens terugkomen dankzij deze verzekering.

Wij keren zeker nog eens terug, ook al hadden we goed weer… De kinderen vragen er nu al naar.

 

images/logos/logo_Hellendoorn.png

 

Bezoekadres

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)548 - 65 55 55

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner