Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe achtbaan in 2023

Spinning coaster: Ridderstrijd

In het Nederlandse pretpark Avonturenpark Hellendoorn opent in 2023 de vierde achtbaan van het park: Ridderstrijd, een spinning coaster van Reverchon.

Het is reeds 45 jaar geleden dat in Avonturenpark Hellendoorn de eerste achtbaan van het familiepark opende: Avonturenslang. Sindsdien heeft het sympathieke park haar aanbod verder versterkt met vele leuke attracties.
De afgelopen jaren werd ook heel duidelijk dat het park wilde inzetten op storytelling en thematisering. Die lijn wordt nu doorgetrokken met Ridderstrijd, de vierde achtbaan van het park.
De achtbaan is een zogenaamde spinning coaster, gefabriceerd door het Franse Reverchon. Deze achtbaan bevond zich oorspronkelijk in het Mexicaanse Aztlán Parque Urbano. Ze opende in 1999 als ‘Ratón Loco’, dat staat voor ‘gekke muis’. Op 28 september 2019 werd het allerlaatste ritje op deze achtbaan gereden. Het Mexicaanse park kreeg immers geen vergunning meer na een ongeval op een andere attractie (Chimera) en moest de deuren sluiten.

In 2021 werd deze achtbaan dan aangekocht door Avonturenpark Hellendoorn. De constructie ondergaat vervolgens een grondige revisie bij Van der Most Revisie.
De motoren worden eveneens grondig nagekeken door de Beckmann Groep uit Enschede.

20230108 Hellendoorn Ridderstrijd1200800 1

De locatie waar deze nieuwigheid moest komen in het park, werd zorgvuldig uitgekozen. Men opteerde voor een iconische locatie, namelijk die van het doolhof, die van 1949 tot 2012 te vinden was in Avonturenpark Hellendoorn.
Eind 2021 werd deze locatie dan bouwrijp gemaakt: de nodige infrastructuur werd voorzien, voedingskabels werden ondergronds gelegd en het domein werd mooi uitgevlakt.

Belangrijk voor Avonturenpark Hellendoorn was het verhaal die deze attractie moet vertellen aan de bezoekers: het park wil immers een Middeleeuws sfeertje creëren, dus het was heel belangrijk dat de attractie die sfeer ook kan uitademen. Daarom werd gekozen om een burcht op te bouwen. Hierin bevindt zich niet alleen het instapstation, hier is ook een binnen-wachtrij en er is eveneens de technische ruimte.

René Peul, de chief commercial officer van het park, licht toe: “Niemand houdt van wachten. Daarom hebben we gekozen om dit leuker te maken, met aankleding en muziek. De wachtrij maakt immers deel uit van het avontuur. Er wordt ook een aparte ingang voorzien voor mindervalide gasten.”
De burcht zelf wordt opgetrokken in hout. Hiervoor werd beroep gedaan op Exclusieve Houtbouw Bennink. De sfeer van de burcht komt hierdoor ook mooi overeen met de kleurencompositie van de track van de achtbaan en de ondersteuningsstructuur van de attractie.

20230108 Hellendoorn Ridderstrijd1200800 2

Om de Middeleeuwse sfeer te versterken werd Huiscomponist Robert Pot aan het werk gezet om een productie te maken voor Ridderstrijd. In de Youtube serie komt Robert veel aan bod. Zeker de moeite om eens te bekijken: https://www.youtube.com

Ridderstrijd is in feite een zesdelig verhaal waarin de draak Balagos het dorp terroriseert. Het is een ongelijke strijd, de dorpelingen hebben hulp nodig. Vier van de dapperste ridders gaan de strijd aan, hoog in de lucht om zo ten strijde te trekken tegen de draak. Hiervoor hebben ze de beschikking van zogenaamde luchtstrijdwagens.
Eens dat men terug aangekomen is in het station weerklinkt een overwinningslied. De strijd is gestreden, de draak is verslagen. Het ganse dorp viert feest.

Het verhaal werd mooi aangebracht aan de buitenkant van de attractie. Zo kunnen bezoekers die niet zo dapper zijn, eveneens genieten van het verhaal van Ridderstrijd.

Oorspronkelijk was de hoop dat de attractie in 2022 zou openen voor het publiek. Helaas waren enkele cruciale onderdelen voor de attractie niet ter beschikking waardoor Ridderstrijd onmogelijk operationeel kon zijn. Gelukkig werd ondertussen alles geleverd en heeft de achtbaan de eerste testritjes reeds succesvol achter de rug.
Dan rest er nu alleen nog aftellen naar de opening van de vierde achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn.

20230108 Hellendoorn Ridderstrijd1200800 3

Enkele weetjes nog:
Ridderstrijd is een spinning coaster van Reverchon.
Het heeft een lengte van 420 meter en een maximale hoogte van 13m.
De luchtstrijdwagens halen een maximale snelheid van ongeveer 47 km/u.
Het avontuur in de achtbaan duurt zo’n anderhalve minuut.
In totaal zijn er 8 luchtstrijdwagens voorzien.
In zo’n luchtstrijdwagen kunnen 4 ridders naast elkaar plaatsnemen.
Ridderstrijd is de vierde achtbaan van het park, de andere achtbanen zijn:
- Balagos, Flying Flame
- Donderstenen
- Rioolrat

Info: Avonturenpark Hellendoorn, herwerkt door Parkworld.be
Foto's: Avonturenpark Hellendoorn 

   

images/logos/logo_Hellendoorn.png

 

Bezoekadres

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)548 - 65 55 55

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner