Jungle Expedition in Hellendoorn

Grondige update met verhaallijn voor bestaande attractie

In 2020 opent Avonturenpark Hellendoorn een vernieuwd avontuur, namelijk Jungle Expedition: ‘De Vervloekte Schat’. Hiervoor werd de bootvaartattractie grondig onder handen genomen...

Jungle Expedition is een familie-avontuur, die volledig onder handen wordt genomen. Het betreft een bestaande waterattractie die ondertussen de kaap van 40 jaar oud gepasseerd is. Jungle Expedition is een bootvaart-attractie die op een gezapig tempo langsheen verschillende scenes in de jungle vaart, om te eindigen in een grot. 

20200129 Hellendoorn1200800 1

Jungle Expedition opende in 1979. Deze boottocht kreeg de naam Junglevaart.
Doorheen de jaren kreeg de attractie hier en daar wel eens een verandering en sinds 2018 gaat de attractie als Jungle Monster door het leven.

“Een attractie die al zo lang in ons park staat, verdient een grote upgrade”, aldus René Peul, directeur van Avonturenpark Hellendoorn. “De upgrade zal zich richten op storytelling, thematisering, techniek, nieuwe effecten en duurzaamheid.”

Dat het Avonturenpark niet over één nacht ijs gaat, blijkt wel uit het feit dat het park al maandenlang druk achter de schermen bezig is met dit project. 
Peul vervolgt: “We hebben in samenwerking met Carlijn Oosterveen van de Universiteit Twente grootschalig onderzoek gedaan naar wat een attractie nou echt interessant maakt en op basis daarvan hebben we de verhaallijn van Jungle Monster totaal herschreven. We gaan onder andere bestaande en nieuwe effecten laten aansluiten op dit vernieuwde, spannende verhaal, voegen audiofragmenten toe aan de boot, breiden de thematisering uit en de grot – dé climax van de attractie – zal aangepast worden. Het blijft absoluut een echte familieattractie maar gaat onze gasten een unieke belevenis bieden. Hij wordt een stuk intenser.”

20200129 Hellendoorn1200800 2

Gasten gaan in de vernieuwde attractie Jungle Expedition op zoek naar de vermiste avonturier Roger die samen met zijn trouwe papegaai Geelsnavel vermist is geraakt in de jungle tijdens  de zoektocht naar de legende ‘De Vervloekte Schat’. De vermissing en de legende… het is een groot mysterie. Een gevonden bandrecorder met diverse opnames van Roger helpt gasten bij hun avontuurlijke zoektocht. Tijdens de boottocht staan gasten diverse verrassingen te wachten… 

Het Avonturenpark is reeds begonnen met alle werkzaamheden en verwacht de upgrade voor de zomervakantie gereed te hebben.

Info en foto’s: Avonturenpark Hellendoorn

  

images/logos/logo_Hellendoorn.png

 

Bezoekadres

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)548 - 65 55 55

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner