Het Vergeten Kind wordt niet vergeten

Bij de start van de Zomertour van Het Vergeten Kind in Avonturenpark Hellendoorn waren 250 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland aanwezig die genoten van een fantastische dag in het Avonturenpark. Zij bekeken als allereerste de High Dive Stuntshow waarna ambassadeur Natasja Froger hen van harte welkom heette. Het stuntteam wist de kinderen met hun indrukwekkende sprongen te verwonderen en aan het lachen te maken met hun grappen.

20170712 Hellendoorn180Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn is het eerste park in de reeks van de 10 attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de zomervakantie belangeloos opent voor kinderen uit verschillende opvanglocaties. Behalve Avonturenpark Hellendoorn betreft het Duinrell, pretpark Dippie Doe, Walibi Holland, familiepark Drievliet, Wildlands Emmen, Oud-Valkeveen, Dierenpark Amersfoort, Attractiepark Toverland en Slagharen.
“Kinderen kunnen in ons park echt kind zijn en genieten van onze attracties, waaronder de nieuwe spectaculaire zomershow. Dit gunnen wij deze kwetsbare groep van harte en daarom zetten wij ons de komende vier jaar in voor Het Vergeten Kind”, aldus René Peul, directeur marketing, sales en operationele zaken. De andere parken zijn; 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten, dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Dan duurt de zomervakantie erg lang.
Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind: "In samenwerking met onder meer Avonturenpark Hellendoorn, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Avonturenpark Hellendoorn en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven."

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. De Stichting "Het Vergeten Kind" strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

20170712 Hellendoorn640

Tijdens deze speciale dag werd ook de nieuwe High Dive Stuntshow gepresenteerd. Deze productie is tot en met 3 september 2017 te bewonderen in Avonturenpark Hellendoorn. In deze show neemt een internationaal team van atleten iedereen mee in de wereld van de Maya's. Je zit gegarandeerd op het puntje van je stoel, want dit wateravontuur staat bol van onvoorstelbaar gevaarlijke stunts vanaf duizelingwekkende hoogte.
De show is meerdere keren per dag te zien in Avonturenpark Hellendoorn.