Bijzonder evenement in Hellendoorn

2011-03-Sportstapelen

Op 2 april aanstaande organiseert Avonturenpark Hellendoorn het NK sportstapelen in het park. Onder de naam ‘Sport Stacking' is sportstapelen in het buitenland al een groot succes. In 2010 introduceerde Avonturenpark Hellendoorn de sport tijdens het voorjaarsevenement Spellendoorn.

NK Sportstapelen in Hellendoorn

Op 2 april aanstaande organiseert Avonturenpark Hellendoorn het NK sportstapelen in het park. Onder de naam ‘Sport Stacking' is sportstapelen in het buitenland al een groot succes. In 2010 introduceerde Avonturenpark Hellendoorn de sport tijdens het voorjaarsevenement Spellendoorn.

Leuke bonus is dat de winnaar van het NK op 2 april Nederland mag vertegenwoordigen op het WK in Dallas, Amerika op 16 en 17 april aanstaande! Er is niet meteen bekend of er ook een BK ergens wordt georganiseerd.


NK sportstapelen

Kom op zaterdag 2 april 2011 naar Avonturenpark Hellendoorn voor het eerste NK sportstapelen! 's Morgens zijn de voorrondes. De snelste deelnemers mogen door naar de finale die 's middags gehouden wordt.

Voor de deelnemer die aan het einde van de dag de snelste tijd op de cycle neer heeft gezet, ligt er wel een heel bijzondere hoofdprijs klaar: een vliegreis inclusief overnachtingen voor het WK sportstapelen op 16 en 17 april in Dallas, Amerika!


Over sportstapelen
Sportstapelen is een behendigheidsspel waarbij je zo snel mogelijk bekers op en af moet stapelen in een bepaalde volgorde. Sportstapelen wordt op scholen in het buitenland actief ingezet om de motoriek, coördinatie en concentratie van kinderen te verbeteren. Deze verslavende sport is leuk voor het hele gezin; iedereen kan het leren, van jong tot oud!


Aanmelden voor het NK
Iedereen die kan sportstapelen, kan zich voor het NK in Avonturenpark Hellendoorn aanmelden. Kun jij goed sportstapelen? Schrijf je dan snel in via de website: www.stapelgekte.nl/inschrijven. Op deze website kunnen sportstapel producten besteld worden en staan alle regels van het sportstapelen. Het NK sportstapelen vindt alleen doorgang bij voldoende deelname.


World Sport Stacking Association
Avonturenpark Hellendoorn is aangesloten bij de World Sport Stacking Association, de WSSA, en mag daardoor als enige in Nederland officieel erkende toernooien organiseren. Het WK Speed Stacking wordt gehouden in Dallas in de USA! Dit toernooi zal naar verwachting 200 top stapelaars uit de hele wereld aantrekken die hun land zullen gaan vertegenwoordigen. Landen die vorig jaar hebben deelgenomen zijn onder andere: Argentinië, Australië, Canada, Colombia, Duitsland, Groot-Brittannië, Hong Kong, Ierland, Japan, Macau, Mexico, Nieuw-Zeeland, Filippijnen, Zuid Afrika, Zwitserland, Chinees Taipei, Thailand en de Verenigde Staten. Meer informatie over de WSSA en het WK sportstapelen vind je op www.thewssa.com.


Spellendoorn
In april, mei en juni staat Avonturenpark Hellendoorn helemaal in het teken van spelen, spelletjes en games tijdens Spellendoorn. Er kunnen verschillende spellen gespeeld worden in en rond de attracties. Hiermee kunnen kinderen gratis stickers en knikkers verdienen. Tussen alle knikkers zijn in totaal 10 zilverkleurige knikkers verstopt. Die knikkers geven recht op een plek in de finale. Tijdens het finalespel op zaterdag 2 juli wordt gestreden om een pakket van 100 VIP-kaarten voor seizoen 2011 ter waarde van 2750 euro. Tijdens Spellendoorn worden dagelijks workshops sportstapelen georganiseerd in het park.

 

images/logos/logo_Hellendoorn.png

 

Bezoekadres

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)548 - 65 55 55

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner