‘Tast het avontuur’ in Avonturenpark Hellendoorn

2011-02-Hellendoorn

Op 16 april organiseert Avonturenpark Hellendoorn in samenwerking met de Stichting Bartiméus een speciale dag. Het park is dan exclusief geopend voor mensen met een visuele beperking.

Speciale dag voor mensen met een visuele beperking

Op 16 april organiseert Avonturenpark Hellendoorn in samenwerking met de Stichting Bartiméus een speciale dag. Het park is dan exclusief geopend voor mensen met een visuele beperking. Door enkele aanpassingen te doen, wil Avonturenpark Hellendoorn de toegankelijkheid van het park verbeteren.

Twee jaar geleden organiseerde Avonturenpark Hellendoorn de eerste Auti Doe Dag, speciaal voor kinderen met autisme. Het pretpark werd prikkelarm gemaakt en medewerkers werden geïnstrueerd hoe met kinderen met autisme om te gaan. Het resultaat: een leuke dag voor kinderen met autisme en hun gezinsleden en meer begrip voor hun situatie. Toen het kwartaalblad Iris van Bartiméus op de mat viel, ontstond bij Avonturenpark Hellendoorn het idee om ook voor slechtziende en blinde kinderen een speciale dag te organiseren.

2011-02-Hellendoorn-news


‘Tast het avontuur’-dag

Een dagje uit naar een pretpark is voor veel gezinnen in Nederland heel vanzelfsprekend. Voor mensen met een visuele beperking kan een dagje uit belemmeringen opleveren, die soms eenvoudig verholpen kunnen worden. Een deskundige van Bartiméus heeft Avonturenpark Hellendoorn bezocht en een inventarisatie gemaakt van verbeterpunten.
Voorafgaand aan de ‘Tast het avontuur’-dag worden een aantal belangrijke aanpassingen gedaan, die de toegankelijkheid van het park verbeteren. Er is bijvoorbeeld extra bewegwijzering, de muziek in het park is uitgeschakeld en er zijn speciale hulpmiddelen beschikbaar zoals een speciale plattegrond in grootletter-, of brailleversie met voellijnen.
Niet alle punten kunnen worden aangepakt, zoals de hoogteverschillen in het park door de ligging op de Hellendoornse Berg.


Stichting Bartiméus

Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Zij ondersteunen jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Bartiméus biedt persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht. De organisatie heeft jarenlange ervaring in de advisering en het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Of het nu gaat om aanpassingen in de woning of op de werkplek, de ontwikkeling van kinderen, de schoolkeuze, handicapverwerking, hobby’s of leeshulpmiddelen. Bartiméus Inclusief Advies adviseert t.a.v. alle vragen op het gebied van toegankelijkheid. Van toegankelijkheid (openbare)gebouwen en woningen, nieuwbouwprojecten, tot toegankelijke informatie en communicatie.

Bartiméus heeft 17 vestigingen in Nederland van waaruit zij ondersteuning op maat verlenen aan cliënten.


Kaarten voor ‘Tast het avontuur’

Voor de dag wordt een beperkt aantal kaarten verkocht, waardoor medewerkers meer aandacht aan de bezoekers kunnen geven.
Kaarten voor deze speciale dag worden verkocht via de website van Avonturenpark Hellendoorn op www.avonturenpark.nl/tasthetavontuur.

 

images/logos/logo_Hellendoorn.png

 

Bezoekadres

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
NEDERLAND

Telefoon
+31 (0)548 - 65 55 55

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner