Griezel in het Wilde Westen

Het Nederlandse pretpark Slagharen organiseert dit jaar voor het eerst in zijn bestaan Halloween in het Wilde Westen. Overdag is het halloweenprogramma gevuld voor families met kinderen. ’s Avonds belooft de sfeer griezeliger te worden...

Attractie- en Vakantiepark Slagharen bestaat dit jaar 60 jaar. Dit jubileum wordt meteen ook aangegrepen om voor de eerste keer in het bestaan het razend populaire griezelfeest te organiseren. Voor de introductie van het evenement is Slagharen niet over één nacht ijs gegaan. "Alles dat wij doen moet matchen met ons westernthema", vertelt algemeen directeur Dave Storm. "Daarom waren we achter de schermen al lange tijd bezig met een uniek en passend halloween-event. Nu hebben we een manier gevonden om Halloween te vieren op ónze manier: in de sfeer van het Wilde Westen."

20230514 SlagharenHalloween1200800 1

Het Halloweenseizoen in Slagharen zal lopen van 7 tot en met 29 oktober. Overdag is er een familievriendelijk Halloweenaanbod. Maar men plant ook spannende avondopenstellingen op 7, 13, 14, 18, 20, 21, 27 en 28 oktober. Deze avonden zoekt Slagharen de duistere randjes van het Wilde Westen op. De adviesleeftijd is daarom 14-plus.

"In Amerika is Halloween niet meer weg te denken. Mede daardoor past het evenement goed bij Slagharen", legt Storm uit. "In ons park kom je op veel plekken invloeden uit de Verenigde Staten en het Wilde Westen tegen. Denk maar aan brutale bandieten, uitgestrekte prairies en een klassieke Main Street. Dat stoere karakter kunnen we gebruiken om iets unieks toe te voegen ten opzichte van andere attractieparken."

20230514 SlagharenHalloween1200800 2

Voor dit Halloween-event werkt Attractie- en Vakantiepark Slagharen samen met de gerenommeerde Leisure Expert Group, bekend als de producent van hoogwaardige spookhuizen in attractieparken over de hele wereld. Daarnaast delen verschillende zusterparken hun uitgebreide kennis en ervaring met Halloween, waaronder Bobbejaanland in België en Movie Park Germany in Duitsland.

Info en foto's: Attractie- en Vakantiepark Slagharen