Goudkoorts in Slagharen

Nieuwe achtbaan heet Gold Rush

Dat Attractie- en vakantiepark Slagharen binnenkort afscheid neemt van de Schwarzkopf-achtbaan Thunder Loop was eerder al bekend gemaakt, maar ondertussen werd al een tipje van de sluier gelicht over de vervanger.

20160819 SlagharenGoldRush180De naam van de nieuwe achtbaan wordt Gold Rush. Deze nieuwe rollercoaster zal pas in het voorjaar van 2017 opengaan. Net als het park zelf zal de nieuwe attractie in de sfeer van het Wilde Westen gebouwd worden.

Gold Rush verwijst naar de goudkoorts die er heerste in het verre Amerika in de 19e eeuw. De gekte kwam op gang op 24 januari 1848 wanneer James W. Marshall goud vindt in de Amerikaanse staat Californië. Prompt duiken er vanuit alle windstreken goudzoekers op.
Voor het vervoer van goud werden nieuwe transportmethodes gebruikt, waaronder de stoomtrein. Hiervoor werd een uitgebreid spoor- en stationnetwerk aangelegd.

Met zo’n prachtig achtergrondverhaal liggen de verwachtingen misschien best wel hoog. Meer technische info zouden we pas begin september verkrijgen, maar de nieuwe achtbaan zou alvast groter en langer worden dan de huidige Thunder Loop die bijna 600 meter lang is, en een hoogste punt heeft van 24,5 meter.

20160819 SlagharenGoldRush640